5 Ιουν 2019

Σκυτάλη του Τρόμου - Γιώργος Δάμτσιος


Με την υπογραφή της Σοφίας Κραββαρίτη
 
Γιώργος Δάμτσιος
Γιώργο, κατόπιν προσκλήσεως του Μάριου Δημητριάδη, είσαι ο επόμενος καλεσμένος στη "σκυτάλη του τρόμου" και αφού σε καλωσορίσουμε, θέλουμε να μας πεις ποιο ήταν το βιβλίο που χαράχτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη σου και για ποιο λόγο έκανε τη διαφορά από τα υπόλοιπα που έχεις διαβάσει. Υπάρχει κάποιο σημείο στην πλοκή του, που πιστεύεις πως δε θα ξεχάσεις ποτέ; 

Καλησπέρα και σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία. Η συγκεκριμένη ερώτηση είναι πολύ ωραία αλλά και πολύ δύσκολο να απαντηθεί. Ποιο βιβλίο να πρωτοπείς, πραγματικά, όταν εκεί έξω υπάρχουν τόσοι και τόσοι καταπληκτικοί συγγραφείς; Θα επιλέξω λοιπόν «ένα από τα πολλά αγαπημένα» και θα πω το «Κάθε νεκρό πράγμα» του John Connolly. Ο Connolly ήταν ο συγγραφέας που με έκανε να αγαπήσω πολύ τα βιβλία που συνδυάζουν περισσότερα από ένα είδη και νομίζω ότι αυτό πέρασε και στον δικό μου τρόπο γραφής. Το «Κάθε νεκρό πράγμα» εγκαινίασε την καταπληκτική σειρά βιβλίων του Connolly με πρωταγωνιστή τον Τσάρλι Πάρκερ, η οποία κοντεύει πλέον αισίως τους είκοσι τίτλους. Ήταν ένα βιβλίο γεμάτο ανατροπές, με τις περισσότερες από τις σκληρές του σκηνές να μου έχουν μείνει αξέχαστες. Στο σύνολό της, η σειρά μεταπηδά συνεχώς από το μεταφυσικό μυστήριο στον τρόμο και από τον τρόπο στην αστυνομική πλοκή και αυτό με αναγκάζει συνεχώς να περιμένω πώς και πώς την επόμενη περιπέτεια.

Επίσης... ποιος/α θα είναι ο/η επόμενος/η συγγραφέας που θα πάρει από το χέρι σου την... "σκυτάλη του τρόμου;"

Δίνω με τη σειρά μου τη σκυτάλη του τρόμου στον φίλο και συγγραφέα, Βασίλη Γιαννάκη. Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία και σας εύχομαι η σκυτάλη να ανταλλάξει πολλά ακόμη χέρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24