25 Μαΐ 2018

"Στιγμές" από τη Σάρα-Κατερίνα Παπαδάκη

Γράφει η Σοφία Κραββαρίτη


Στιγμές μικρές, αλλά τόσο μεγάλες... Στιγμές που μοιάζουν με φωτογραφίες polaroid. Μια λήψη, μια στιγμή, χιλιάδες συναισθήματα αποτυπωμένα αιώνια στην καρδιά. Αυτό είναι το βιβλίο της Σάρα-Κατερίνα Παπαδάκη "Στιγμές...".
Είναι κάποια γενέθλια που μια στιγμή μόνο, τα γεμίζει για μια ολόκληρη ζωή. Είναι ένα όνειρο που γυρεύει πάντα τη νύχτα για να ζήσει κι αυτό τη δική του πλάνη. Ένας ολόκληρος κόσμος μέσα σε μία παράσταση. Ένα μεγάλο "σ' αγαπώ" κλεισμένο σ' ένα γράμμα, φυλακισμένο σε μια καρδιά. Η δύναμη που σου χαρίζει η στιγμή που καταλαβαίνεις πως δεν είσαι μόνος σου. Είναι και οι στιγμές που η κάθοδος ενός ασανσέρ μοιάζει με προβολή κινηματογράφου με ήρωες τα συναισθήματά σου. Η αποδοχή που έρχεται μετά την άρνηση μιας ολόκληρης ζωής. Οι στιγμές της λυτρωτικής σιωπής. Η μοναξιά που αφήνει πίσω η απουσία του ξενιτεμένου παιδιού. Η στιγμή μιας ευχής, αλλά και ενός γυρισμού. Η μεγάλη απουσία της μάνας. Ο απροσδόκητος καφές μ' έναν φίλο. Η προσμονή μιας συγχώρεσης και οι στιγμές που κρατά ένα πακέτο τσιγάρα. Η απελπισμένη προσευχή, ικεσία θα έλεγες καλύτερα. Η στιγμή του χωρισμού, αλλά και η στιγμή του αμετάκλητου τέλους.

            Όλες αυτές οι στιγμές, αλλά και χιλιάδες ακόμα βρίσκονται μέσα στα μικρά διηγήματα του βιβλίου "Στιγμές". Στιγμές δικές σου, ξένες, όλες όμως οικείες, γνώριμες, βαθιά χαραγμένες μέσα σου, άλλες ειπωμένες, άλλες ανομολόγητες, άλλες ξεπερασμένες, άλλες θαμμένες.
            Η Σάρα-Κατερίνα Παπαδάκη με απλή, αληθινή γραφή, μας περιγράφει στιγμές ζωής, κάποιες με ελπίδα, κάποιες με πόνο, κάποιες άλλες με προσμονή, όλες όμως μ' έναν κοινό παρονομαστή. Την αγάπη. Μιλά με λόγια κατανοητά για μια καθημερινότητα που έχει να μας διδάξει κάτι απλό, αλλά ουσιώδες. Η ζωή περνά και εμείς γεννιόμαστε, χανόμαστε, πεθαίνουμε και εμείς δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε, παρά να τη γεμίσουμε με... "Στιγμές"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24