27 Μαΐ 2017

Επιτέλους ένα πραγματικό Rock(wave) Festival στο Terra Vibe (Αφιέρωμα - Μέρος 1ο)



Δε λέω...καλή η Lana Del Ray, με τραγουδάρες, φωνάρα (κυρίως στουντιακή βέβαια) και ισχυρό ρεύμα στην Ελλάδα αλλά όχι για headliner σε ένα rock φεστιβάλ. Για την ακρίβεια στο μεγαλύτερο rock φεστιβάλ της Ελλάδας εδώ και 20 χρόνια. Έτσι φέτος οι διοργανωτές είπαν να αλλάξουν ρότα και να στραφούν περισσότερο προς τη rock σκηνή. Μπορεί στο άκουσμα των φετινών headliners κάποιοι να χαμογέλασαν ειρωνικά συνοδεύοντας την ανακοίνωση με σχόλια του τύπου «επιστροφή στο 2004» και «που τους θυμήθηκαν αυτούς» αλλά μια ματιά στο συνολικό Line up θα δείξει ότι μπορεί να ικανοποιηθεί μια μεγάλη γκάμα ροκάδων. Από τους πιο σκληροπυρηνικούς (Gojira, Paradise Lost), μέχρι τους πιο symphonic, gothic ροκάδες (evanescence, epica) ή ακόμα τους πιο light οπαδούς της ευρύτερης ροκ σκηνής (Sivert Hoyem). Και μην ξεχνάμε την πρώτη μέρα του φεστιβάλ με ένα μοναδικό line up αποτελούμενο από τις σημαντικότερες ελληνικές μπάντες του χώρου (Rotting Christ, 1000mods, Nightstalkers και δε συμμαζεύεται!!!). 

Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά τα συγκροτήματα που θα φροντίσουν να μας ξεσηκώσουν φέτος. Αρχικά το Σάββατο, 1 Ιουλίου...

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 


Placebo
Ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή ξένα συγκροτήματα στην Ελλάδα με θυελλώδη σχέση με το ελληνικό κοινό. Ιδρύθηκαν από τον Brian Molko και Stefan Olsdal το 1994 μετά την τυχαία συνάντηση των 2 σε ένα σταθμό του μετρό στο Λονδίνο. Αρχικά το γκρουπ ονομαζόταν Ashtray heart αλλά σύντομα μετονομάστηκαν σε Placebo. Κυκλοφόρησαν το πρώτο στούντιο άλμπουμ τους το 1996 με τίτλο Placebo και από τότε έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 7 με κορυφαίο ίσως το δεύτερό τους άλμπουμ Without you Im Nothing (1998) που συμπεριλάμβανε τον ύμνο του συγκροτήματος «Every you Every me”. Χωρίς καινούργιο υλικό στα χέρια τους αναμένουμε μία επετειακή συναυλία με όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους ώστε να αποζημιωθεί και το κοινό που στην τελευταία τους επίσκεψη στην Ελλάδα έμεινε ανικανοποίητο.



Sivert Hoyem
Ότι και να πει κανείς για τον μοναδικό Νορβηγό Sivert Hoyem είναι λίγο. Με το συγκρότημα Madrugada από το 1992 μέχρι το 2008 διέγραψαν μία εξαιρετική πορεία και λατρεύτηκαν όσο λίγοι από τους Έλληνες, που όπως πάντα ξέρουν να εκτιμούν την καλή μουσική. Μετά το θάνατο του κιθαρίστα τους το 2007 και τη διάλυση του συκγροτήματος, ο Hoyem ακολουθεί μία εξίσου επιτυχημένη σόλο καριέρα έχοντας ήδη 5 σόλο άλμπουμ με το τελευταίο του, Lioness να είναι εξαιρετικό και ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ελλάδα. Άλλωστε οι 2 sold out συναυλίες του στο Ηρώδειο πέρυσι τον Σεπτέμβριο (που θα κυκλοφορήσουν και σε Live ηχογράφηση) αποδεικνύουν ότι ο Hoyem ξέρει να μας μαγεύει με την αισθαντική και ελαφρώς μελαγχολική φωνή του. 


Cigarettes after Sex
Με αργά αλλά σταθερά βήματα οι Cigarettes after Sex ακολουθούν μία αξιοπρόσεκτη πορεία. Ιδρύθηκαν το 2012  στο Τέξας, κυκλοφόρησαν κάποια singles που είχαν μεγάλη απήχηση, όπως το Affection (2015) και το Keep on loving you (2015) και μας έρχονται με ένα δώρο. Το πρώτο τους ουσιαστικά στούντιο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις 9 Ιουνίου και αναμένεται να το παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό την ημέρα του φεστιβάλ. Ευκαιρία λοιπόν, να γνωρίσουμε καλύτερα ένα ιδιαίτερο συγκρότημα.


Fat White Family
Περίπου την ίδια περίοδο, το 2011 για την ακρίβεια, ιδρύθηκαν οι Fat White Family, στην δική μας πλευρά του Ατλαντικού, στο Peckham του Λονδίνου. Ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα με Indie ρίζες έχει κυκλοφορήσει ήδη 2 στούντιο άλμπουμς και διακρίνονται για τις Live εμφανίσεις τους που είναι διασκεδαστικές, δυνατές και γεμάτες ενέργεια. Προκλητικοί, δυναμικοί μας επισκέπτονται για πρώτη φορά και θα αποτελέσουν μια καλή εισαγωγή στο υπόλοιπο της ημέρας.


The Last International Playboys
Η ελληνική συμμετοχή της ημέρας, ένα Indie alternative ροκ συγκρότημα που ξεκίνησε και αυτό την πορεία του το 2012 όταν 5 φίλοι αποφάσισαν να μοιραστούν την αγάπη τους για τη μουσική και να εκφραστούν μέσα από αυτή. Η μοναξιά, η αγάπη και ο χρόνος που περνάει αποτελούν τα θέματα των τραγουδιών τους. Το πρώτο τους EP με τίτλο Foreplay κυκλοφόρησε το 2015 και το Rockwave τους δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρουσιαστούν σε ένα μεγαλύτερο κοινό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24