18 Νοε 2016

Νέα συνεργασία με την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Έλενα Λιάτου

Οι νέες συνεργασίες συνεχίζονται με αξιόλογους ανθρώπους των γραμμάτων. Αυτή τη φορά, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη της συνεργασίας του blog μας με την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Έλενα Λιάτου, ακόμα μία συμμετέχουσα στον 4ο Διαγωνισμό Ελεύθερης Γραφής. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ένα σύντομο βιογραφικό της Έλενας Λιάτου ώστε να γνωρίσετε την ίδια και κυρίως το έργο της. Το επόμενο διάστημα θα αναρτήσουμε κείμενα της Έλενας που θα εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο το ήδη διευρυμένο περιεχόμενο του blog μας!



Η Έλενα Λιάτου είναι εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και παράλληλα ασχολείται με το παιδικό παραμύθι. Είναι μέλος του κύκλου ελληνικού παιδικού βιβλίου και μέλος του κυπριακού συνδέσμου παιδικού και νεανικού βιβλίου. Είναι επίσης μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Έχουν εκδοθεί συνολικά 8 βιβλία της και είναι υπό έκδοση άλλα 2 ακόμη. Εκτός από τις ατομικές δουλειές της στο χώρο των εκδόσεων, συμμετέχει και σε συλλογικές εκδόσεις.


Μερικά αξιόλογα ονόματα ελλήνων συγγραφέων που έχει συνεργαστεί και κυκλοφορεί το βιβλίο από τον «Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου» με τίτλο «Το γέλιο κάνει καλό» είναι Αγγ. Βαρελλά, Χρ. Μπουλιώτης, Ευγ. Τριβιζάς, Βαγγ. Ηλιόπουλος και πολλά ακόμη.

Έχει συνεργαστεί με τις εκδόσεις Nostalgia, Ρουμελιώτη, Σιδέρη, Φυλάτος, Οσελότος, Δυάς, Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Έχει πάρει μέρος σε δύο κοινωνιολογικές έρευνες του κοινωνιολόγου Διονύση Ζερβού, οι οποίες έχουν εκδοθεί και χρησιμοποιούνται σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

Ασχολείται επί σειρά ετών με τα «περιβαλλοντικά προγράμματα», την «Ευέλικτη ζώνη» «πολιτιστικά προγράμματα», «Αγωγή Υγείας» και έχει πλούσια εργογραφία με ποικίλα θέματα όπως η διαφορετικότητα, η μόλυνση, το περιβάλλον, η φιλία, η θρησκεία, η διατροφή, η παραβατική συμπεριφορά, η οικολογία, η ενδοοικογενειακή βία και πολλά ακόμη.

Επίσης έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων με θέματα εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Εκτός από το συγγραφικό της έργο, επισκέπτεται σχολεία, φεστιβάλ βιβλίου και δημοτικές βιβλιοθήκες όπου συναντά τους μικρούς αναγνώστες και συμβάλλει στην προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας και των βιβλίων της που ήδη κυκλοφορούν.
Έχουν γίνει παρουσιάσεις βιβλίων της σε Δήμους, Δημοτικές Βιβλιοθήκες, Συλλόγους, Σχολεία και στην «Στοά του Βιβλίου».
Στο παρελθόν συνεργάστηκε με αξιόλογους ηθοποιούς όπως Κ. Κρομμύδας, Ηλίας Δερμιτζόγλου, Μέμη Αναστασοπούλου και πολλούς άλλους σε παρουσιάσεις βιβλίων της.

Είναι υπεύθυνη επί σειρά ετών στην παιδική βιβλιοθήκη του σχολείου της.
Πήρε μέρος στη βιβλιοτρεχάλα των εκδόσεων Ψυχογιός με την τάξη της στο 5Ο  Δημοτικό Αγίου Δημητρίου 2012-13 όπου κατέλαβε πανελλαδικά την Β’ Θέση.

Σχεδιάζει προγράμματα φιλαναγνωσίας και ασχολείται με την προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας με τηλεοπτικέ ς και ραδιοφωνικές εκπομπές καθώς και άρθρα σε περιοδικά και τοπικές εφημερίδες.

Ασχολείται και γράφει παιδικό θέατρο, οργανώνοντας παιδικές παραστάσεις στα σχολεία που εργάζεται. Παρακολούθησε κύκλο σεμιναρίων σχετικά με "Σχολικό θέατρο" που πραγματοποιήθηκε στο Λαϊκό πανεπιστήμιο ΑΓ. Δημητρίου  2015 με ομιλητή τον εκπαιδευτικό, συγγραφέα Θ. Καραγιάννη.

Ακόμη γράφει στίχους και ποιήματα και έχει συμμετάσχει στα ποιητικά ημερολόγια των εκδόσεων Ρουμελιώτη.

Επίσης ασχολείται με την εικονογράφηση των παιδικών παραμυθιών της ύστερα από σπουδές στο καλλιτεχνικό εργαστήρι Δήμου Αλίμου. Ήδη κυκλοφορεί το βιβλίο «Παιδικά Τραγούδια» Θ. Ντζούφρας, Εκδόσεις Μελωδία 2015, που έχει εικονογραφήσει το εξώφυλλο. Πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα από τις εκδόσεις Φυλάτος το οικολογικό παραμύθι της με τίτλο «Η Λίνα η χρυσοψαρίνα τη μόλυνση διώχνει από την Αθήνα» και κάνει εκεί την πρώτη της εικονογράφηση. Θα ακολουθήσει η δεύτερη συνολική δουλειά της, κείμενο και εικονογράφηση στο παραμύθι της «Η νεράιδα Συννεφένια τη μόλυνση δεν έχει έννοια» από την Δυάς Εκδοτική.

Έχει πάρει μέρος σε συλλογικές εκθέσεις Ζωγραφικής με το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Δήμου Αλίμου.

Είναι μέλος του συλλόγου χειροτεχνών Αλίμου, «Οι Πλειάδες» όπου τα έσοδα από τις χειροποίητες κατασκευές της, διατίθενται για φιλανθρωπικό σκοπό.

Είναι μέλος στο Πολιτιστικό Εργαστήρι Ανάδρασις.

Παρακολούθησε Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας με θέμα «Μαθήματα λογοτεχνίας για παιδιά και εφήβους», 2015.

Παρακολούθησε στη Σχολή Πατάκη το «Τμήμα Δημιουργικής Γραφής» 2015.
 
Το συγγραφικό της έργο είναι πλούσιο και αναλυτικά τα βιβλία που έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα είναι τα παρακάτω:


1.      «Δύο παράξενα γράμματα για τον Άγιο Βασίλη», Εκδόσεις Nostalgia 2004

2.      Ο Ρούλης ο χρυσοψαρούλης, αντιμέτωπος με τη μόλυνση», Εκδόσεις Ρουμελιώτης 2006

3.      «Ένας φτωχός ζητιάνος, φέρνει την ευτυχία στη θλιμμένη πολιτεία», Εκδόσεις Ρουμελιώτης 2006

4.      «Οι περιπέτειες του Έντρι στη χώρα των ξωτικών», Εκδόσεις Ρουμελιώτης 2006

5.      «Απρόσμενοι εξωγήινοι επισκέπτες στη Γη», Εκδόσεις Ρουμελιώτης 2008

6.      «Συμμετοχή με στίχους στο ποιητικό ημερολόγιο των εκδόσεων Ρουμελιώτη κάθε χρόνο 2007-2008-2009-2010-2011-2012-2013»

7.      «Ο Φρέρυ, ένα ελεφαντάκι χωρίς προβοσκίδα», Εκδόσεις Οσελότος 2012

8.      «Η βελανιδιά της ευτυχίας», Εκδόσεις Οσελότος 2013

9.      «Η Λίνα η χρυσοψαρίνα τη μόλυνση διώχνει απ’ την Αθήνα», (υπό έκδοση) Εκδόσεις Φυλάτος 2015

10.  «Το γέλιο κάνει καλό στο σχολείο/συλλογικός τόμος», Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2015

11.  «Η Νεράιδα Συννεφένια τη μόλυνση πια δεν έχει έννοια», (υπό έκδοση) Δυάς Εκδοτική 2015

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24