12 Νοε 2016

"Στα Σύνορα του Τρόμου" Part 2

Συνεχίζουμε με τα αποσπάσματα της ανθολογίας "Στα Σύνορα Του Τρόμου" και δεύτερος νικητής είναι ο Δημήτρης Δελαρούδης με το διήγημα "Το Χέρι". Σας παρουσιάζουμε το απόσπασμα.


ΤΟ ΧΕΡΙ
 
Το Χέρι πεινούσε αφόρητα. Στην πραγματικότητα δεν είχε φάει ποτέ στη ζωή του. Κουβαλούσε πάνω του μια πείνα τριάντα τεσσάρων χρόνων. Αυτή ήταν και η ηλικία της Μάρθας. Κι όλα αυτά τα χρόνια, κάθε βράδυ, το Χέρι έβγαινε περιπολία προς ανεύρεση τροφής.

Το Χέρι, όπως φυσικά και όλα τα Χέρια που κατοικούν στα κρεβάτια, τρέφεται με άκρα. Με χέρια και πόδια, αποκλειστικά. Μόνο που, το Χέρι υπόκειται συνεχώς σε περιορισμούς. Για παράδειγμα, δε μπορεί ποτέ να αποχωριστεί την επιφάνεια του κρεβατιού. Επίσης, δε μπορεί να παραβιάσει ιερά σύμβολα, όπως για παράδειγμα τη μήτρα. Έτσι, δε μπορεί να εισβάλει κάτω από κουβέρτες και ν’ αρχίσει να ροκανίζει. Ό,τι είναι σκεπασμένο, είναι απαγορευμένο, διότι βρίσκεται κάτω από την προστασία του συμβόλου της μήτρας: του ιερού πλακούντα της εγκύου μητέρας. Όταν τα Χέρια έκλειναν συμφωνίες και συμβόλαια πριν μερικές χιλιάδες χρόνια, ήταν τόσο άπειρα και αθώα που την πατήσανε για τα καλά. Οι Φύλακες Άγγελοι (πολύ γηραιότεροι και επομένως σοφότεροι από τα Χέρια) τα ανάγκασαν να υπογράψουν το Αρχαίο Συμβόλαιο, που έγγραφε όλα αυτά τα πράγματα. Επιτρέπονται μόνο άκρα – όχι εισβολές κάτω από μήτρες – επίθεση μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου – δάγκωμα μόνο στο απόλυτο σκοτάδι – κίνηση μόνο στην επιφάνεια του κρεβατιού και όχι παραπέρα… και αυτό φυσικά σήμαινε πείνα. Τρομερή και ανυπόφορη πείνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24