14 Δεκ 2014

5ο Debate: Συγχώνευση Ολυμπιακού Βόλου και Νίκης Βόλου…σωτηρία ή κατάρα?



Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Το τελευταίο διάστημα οι οπαδοί των δύο ιστορικών ομάδων του νομού Μαγνησίας άκουσαν και από τις δύο πλευρές την ίδια πάνω κάτω άποψη με διαφορετικά λόγια. Τελικά υπάρχει η περίπτωση για συγχώνευση των 2 συλλόγων ή γίνεται προσπάθεια για συσπείρωση των απογοητευμένων οπαδών και των 2 (του Ολυμπιακού λόγω της αποτυχίας της περσινής χρονιάς και της Νίκης λόγω των διοικητικών και οικονομικών προβλημάτων)? Δεν έχω να σας δώσω την απάντηση. Άλλωστε σύντομα λογικά θα γνωρίζουμε. Η Νίκη Βόλου οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στον υποβιβασμό (ενώ ακούγονται και ψίθυροι περί αποχώρησης από τη Super League) και ο Ολυμπιακός Βόλου έχει φτάσει σε οριακό σημείο (σύμφωνα με τους κ. Βαρούτσικο και Τόρη), οι οποίοι σηκώνουν ένα δυσανάλογα για τις δυνατότητές τους βάρος. Το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι θα υπάρχουν εξελίξεις και για τους 2.

Το ερώτημα όμως είναι άλλο. Οι ίδιοι οι οπαδοί τι λένε? Πως θα τους φαινόταν η ιδέα μιας ενιαίας ομάδας (πχ Βόλος 2015) και την επιστροφή στον ερασιτεχνισμό για τα δύο ιστορικά σωματεία που θα λειτουργούν ως αιμοδότες της μεγάλης ομάδας? 

Για να δούμε μερικά επιχειρήματα και για τις δύο πλευρές…!

Συμφωνείτε με την ιδέα της δημιουργίας μίας ομάδας στον Βόλο?



ΝΑΙ…!!
1) Γιατί…η πόλη του Βόλου δεν μπορεί να σηκώσει πάνω από 1 ανταγωνιστικές ομάδες. Με εξαίρεση το Ηράκλειο, όλες οι άλλες μεγαλουπόλεις έχουν μία εκπρόσωπο.
2) Γιατί…μόνο έτσι θα συσπειρωθούν το επιχειρηματικό λόμπι της πόλης.
3) Γιατί…αν ξεπεραστούν τα κολλήματα του παρελθόντος θα μαζεύει για πλάκα 5000 κόσμο.
4) Γιατί…πρέπει επιτέλους ο Βόλος σε κάτι να παρουσιαστεί ενωμένος
5) Γιατί…και οι δύο βρίσκονται σε οριακό σημείο και κινδυνεύουν να μείνουν στην αφάνεια.
6) Γιατί… είναι κάτι που ακούγεται καιρό τώρα και ίσως έχει ωριμάσει ως ιδέα στον κόσμο.


ΟΧΙ…!!

1) Γιατί…δεν καταργείς έτσι απλά την πορεία δύο ιστορικών συλλόγων.
2) Γιατί…πολύ απλά οι Έλληνες οπαδοί ακόμα δεν είναι έτοιμοι για τόσο ρηξικέλευθες αποφάσεις.
3) Γιατί…κάποιος θα πρέπει να κάνει πίσω, αλλά ποιος?
4) Γιατί…είναι σαν να ζητάς από κάποιον να αλλάξει ομάδα στα πίσω πίσω. Γίνεται αυτό?
5) Γιατί…θα υπάρξει πόλεμος από δυνάμεις και στις δύο πλευρές και το εγχείρημα είναι καταδικασμένο να αποτύχει.


Τα παραπάνω είναι επιχειρήματα που ακούμε και από τις δύο πλευρές. Εμείς απλά τα παραθέτουμε και θέτουμε ένα ερώτημα, κατά πόσο επιθυμείτε να δείτε μια ομάδα στην πόλη του Βόλου. Ένα ακόμα ερώτημα θα μπορούσε να είναι αν θα ακολουθούσατε μια τέτοια ομάδα ή αν αυτή η ομάδα θα είχε τύχη. Το θέμα είναι μεγάλο και οι εξελίξεις έρχονται με γρήγορους ρυθμούς.  

ΥΓ: Εκτός από την απάντηση στο γκάλοπ, θα θέλαμε και τα δικά σας επιχειρήματα ως σχολιασμό της ανάρτησης.

12 σχόλια:

  1. Παρότι φίλαθλος του Ολυμπιακού Βόλου, με διαρκείας εδώ και χρόνια, βλέπω ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι 2 ομάδες δεν τις αφήνουν να αναπτυχθούν. ίσως λοιπόν μια ενιαία ομάδα να δώσει λύση και επιτέλους να ενώσει τους βολιώτες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ να υπάρχει μια ομάδα στον Βόλο κ το όνομα αυτής?ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ....ο κόσμος της Νίκης δεν πρόκειται ποτέ να δεχτεί συγχώνευση,πόσο δε αλλαγή ονόματος,πράγμα που δεν ισχύει για τον συμπολίτη.αυτό το γράφω όχι για να πικαρω τον συμπολίτη αλλά γιατί αυτό είναι η αλήθεια.απόδειξη? ?το πρόσφατο παρελθόν του κ η συγχώνευση του με την Κασσάνδρα.Όποτε ας έρθει όλος ο κόσμος της πόλης να στηρίξει την ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ κ ας μείνει ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου να τροφοδοτεί με παίχτες την μεγάλη ομάδα της πόλης........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ!!!!!!!!!!!!.

      Διαγραφή
    2. Μεγάλη ιδέα έχει η συνοικία του Βόλου για την ομάδα των 300 εισιτηρίων (μαζί με τις προσκλήσεις). Την δυναμική της πόλης την είδατε με την μεγαλειώδη πορεία του Ολυμπιακού εις τας Ευρώπας τότε που για πλάκα το γήπεδο είχε μέσα 12.000 κόσμο (ακόμα και στις προπονήσεις κατέβαζε κόσμο περισσότερο της συνοικίας Νέας Ιωνίας...). Την ομάδα αυτή με τεράστια δυναμική κόσμο που έβγαινε Ευρώπη από τα Χριστούγεννα και ταπείνωνε ΑΕΚοΠαναθηναικούς μέσα - έξω δεν την θέλανε στα σαλόνια και έβαλα τα πιόνια (Γερουλάνους - ΕΠΟ - Κυβέρνηση να την αφανίσουν). Η ομάδα αυτή που δεν αφανίστηκε τότε δεν πρόκειτε ποτε να την συγχωνεύσουν με την όποια Κούλα την υπερχρεωμένη και την πελάτισσα των πάντων. Καλή σας μέρα

      Διαγραφή
    3. Είπαμε να γράφονται απόψεις και σχόλια σοβαρά. Αν θέλεις να γράφεις τις ηλιθιότητές σου τράβα εκεί που ψάχνουν για ηλίθιους. Άντε γιατί μας έχετε σπάσει τα νεύρα δεκάδες χρόνια τώρα και πρέπει να συνειδητοποιήσετε οτι είστε τουλάχιστον πολύ μικροί για να υποτιμάτε σύμβολα και ιστορίες.

      Διαγραφή
  3. Ο Ολυμπιακός Βόλου με ιστορία 78 χρωνων και με τόσους πιστούς οπαδούς θα ηταν λάθος να λειτουργει ως ερασιτεχνικό σωματείο γιατί πολύ απλα δεν το αξιζει και δεν είναι η θέση του εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει λαό και το απέδειξε στην σούπερ λίγκ... Οποτε δεν χρειάζεται συγχώνευση με κανέναν. Όσο για την νικουλα ας μείνει για μια ζωή τοπικό για να ψήνει παίχτες για τον Ολυμπιακό Βόλου. Αφτο είναι το πιο έντιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 2 δισφορετικοι κοσμοι. Οι πανω ζουνε σε ενα δικο τους μικροκοσμο , ολη μερα μεσα στη πρεζα κ οι αλλοι μισοι στα τσιπουρΑ. Οι κατω ειναι αλλος κοσμος. Πολιτισμενοι!!! Οι οποιοι κρατανε κ τα σκιπτρα, ειναι το 80% δικο τους. Δεν εχουν να κερδισουν τιποτα μονο το κοπλεξ της μαιανδρου. Ο ολυμπιακος βολου απεδειξε τη δυναμικη του συο προσφατο περασμα απο τη μεγαλη κατηγορια. Λαος χιλιαδες κ ομαδαρα. Η νικη ολο γοα κοσμο ακουμε κ κοσμο δε βλεπουμε, ταβανι 2000. Ολα τα αλλα δικαιολογιες!!! Οσο για την ομαδα; Μακραν η χειροτερη ομαδα που εχρι περασει στην ιστορια του επαγγελματικου ποδοσφαιρου. Ομαδα στο βολο ειναι μονο μια .... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετα τον Γενάρη δεν θα υπάρχει Νίκη.
    Πονηρή και επιχειρηματικά σωστη η κίνηση.
    Αν το κάνουν με σοβαρότητα και οραμα θα πετύχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. olympiakos volou eimai k malista organomenos.....enas apo tous sovaroterous logous pou den thelo einai....den mporo na kathomai stin idia kerkida me autous pou psinan arnia ston upovivasmo tou olympiakou volou...me sixamata dn thelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχωνευση δεν γινεται μου............. Ποτε!
    Μονο Ν Ι Κ Η Ρ Ε απο το 1 9 2 4

    ΑπάντησηΔιαγραφή

who is online

Ad24