2 Μαρ 2014

AND THE OSCAR GOES TO…..



Οι 6 σημαντικότερες κατηγορίες των OSCAR τέθηκαν σε ψηφοφορία από το blog μας και ναι…έχουμε νικητές (περίπου). Αρκετά τα ντέρμπυ όπως αναμενόταν αλλά σε κάθε κατηγορία ξεχώρισαν κάποιοι από τους υποψηφίους. Λέτε να πέσαμε μέσα?? Για να δούμε την κάθε κατηγορία ξεχωριστά…


OSCAR ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ - STEVE MCQUEEN / 12 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΟΣ



5 οι υποψήφιοι με 5 φοβερές ταινίες, τόσο διαφορετικές μεταξύ τους. Νέοι αλλά και παλιότεροι σκηνοθέτες, έμπειροι και πρωτοεμφανιζόμενοι. Απ’ όλα είχαμε εδώ. Τα αποτελέσματα μας έδωσαν καθαρό νικητή αφού με 51% το OSCAR το δίνουμε στον Steve McQueen και στο εκπληκτικό «12 χρόνια σκλάβος». Ταινία μιας άλλης εποχής, γυρισμένη με ρεαλισμό και πιστότητα. Στη δεύτερη θέση με 29% το «Gravity» του Alfonso Cuarron. Η τεχνολογία στην υπηρεσία του κινηματογράφου και το απίστευτα καθαρό βλέμμα ενός προικισμένου σκηνοθέτη αποτυπωμένο στο απέραντο του διαστήματος. Scorcese και ORussel με τα «Ο λύκος της Wall Street» και «American Hustle» ακολουθούν με 11% και 9% αντίστοιχα και τελευταίος έρχεται ο δικός μας Alexander Payne χωρίς ψήφο. Sorry Αλέκο!!


OSCAR B’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ- LUPITA NYONG'O / 12 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΟΣ
 
Μεγάλο ντέρμπυ σε αυτή την κατηγορία με τη νικήτρια να αναδεικνύεται με βραχεία κεφαλή. Lupita Nyongo από την ταινία «12 χρόνια σκλάβος» και Julia Roberts από την ταινία «August: Osage County» μονομάχησαν και το βραβείο πηγαίνει με ποσοστό 38,46% έναντι 34,62% στην Nyongo.  Στην τρίτη θέση με 23,08% είναι η ανερχόμενη Jennifer Lawrence για την ερμηνεία της στο «American Hustle», στην τέταρτη η αειθαλής June Squibb για το «Nebraska» με 3,85% και χωρίς ψήφο η έκπληξη Sally Hawking για το «Blue Jasmine».


OSCAR Α’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ - MERYL STREEP / AUGUST: OSAGE COUNTY
 
Ακόμα ένα ντέρμπυ μόνο που σε αυτή την περίπτωση με νικητή που πήρε διαφορά τις τελευταίες ημέρες. Η παμμέγιστη Meryl Streep για το «August: Osage County» και η εγγύηση Sandra Bullock για το «Gravity» συγκέντρωσαν σχεδόν το 70% των ψήφων αθροιστικά. Για την ακρίβεια από 38,46% η Streep κατέλαβε την 1η θέση και με ποσοστό 30,77% η Bullock την 2η. Από κοντινή απόσταση η εκθαμβωτική Cate Blanchett για το «Blue Jasmine» με 26,92%. Η αειθαλής Judi Dench για το Philomena πήρε 3,85% και η νεοεισερχόμενη Amy Adams καμία ψήφο.



OSCAR B’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ- JARED LETO / DALLAS BUYERS CLUB
 
Απλά τα πράγματα!!! Jared Leto και ξερό ψωμί. Ο εκπληκτικός Leto στο «Dallas Buyers Club» συνέθεσε ένα απίστευτο δίδυμο με τον συμπρωταγωνιστή του και έπεισε το 47,83% των αναγνωστών του blog. Με 26,09% στη δεύτερη θέση ο σταθερός Bradley Cooper για το «American Hustle» ενώ με 17,39% ο αντισταρ Michael Fassbender για τον ρόλο του στο «12 χρόνια σκλάβος» κατέλαβε την 3η θέση. 4ος αναδείχθηκε ο Barkhad Adbi για το «Captain Phillips» με 8,70% και τελευταίος χωρίς ψήφο ο Jonah Hill για τον «Λύκο της Wall Street».



OSCAR Α’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ - LEONARDO DI CAPRIO / THE WOLF OF WALL STREET
 
Μοιρασμένες οι ψήφοι σε αυτήν την κατηγορία με έναν μεγάλο νικητή όμως. Ο Leonardo Di Caprio, ο ηθοποιός με το καλύτερο ένστικτο στην επιλογή ταινιών συγκέντρωσε το 33,33% των ψήφων για την ερμηνεία του στο «Ο λύκος της Wall Street». 2ος με μικρή διαφορά και ποσοστό 26,67% έρχεται ο υπερβολικά αδυνατισμένος για τις ανάγκες του ρόλου Matthew McConaughey για το «Dallas Buyers Club». Στην 3η θέση με 16,67% είναι ο Christian Bale για το «American Hustle» και μαζί του ο Chiwetel Ejifor ως σκλάβος στο «12 χρόνια σκλάβος». Στην τελευταία θέση ο αξιοσέβαστος Bruce Dern για την ερμηνεία του στο
«Nebraska» με 6,67%.




OSCAR ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ - 12 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΟΣ
 
Ποια όμως πιστεύετε ότι θα είναι η ταινία της χρονιάς? Πολλές οι επιλογές αφού τα τελευταία χρόνια η Ακαδημία προτείνει όχι 5 αλλά 9 ή 10 ταινίες για το συγκεκριμένο βραβείο. Έτσι η επιλογή γίνεται ακόμα δυσκολότερη. Διχασμένοι οι αναγνώστες του blog μας έδωσαν το βραβείο με ποσοστό 28,22% στο «12 χρόνια σκλάβος», την δυνατή ταινία που αναφέρεται στην εποχή της δουλείας και των άνισων ανθρώπινων δικαιωμάτων. Δεύτερη επιλογή των αναγνωστών μας το διαστημικό από κάθε άποψη «Gravity» του Cuarron με 17,95%. Από κοντά στην 3η θέση το «Captain Phillips» με 15,38%, απόδειξη ότι οι αληθινές ιστορίες με σασπένς πάντα προκαλούν το ενδιαφέρον του κοινού.  Στην 4η θέση συναντάμε το «Dallas Buyers Club» και το «The Wolf of Wall Street» με 12,82%, δύο βιογραφικές ουσιαστικά ταινίες με εντελώς διαφορετικό θέμα όμως (aids vs χρηματιστήριο). Με 7,69% ακολουθεί το «American Hustle» ενώ στην προτελευταία θέση με ποσοστό 2,56% βρίσκονται δύο ταινίες, το «Her» με τις υπαρξιακές ανησυχίες και τις προβληματικές διαπροσωπικές σχέσεις και το «Nebraska» με το στραπατσαρισμένο αμερικανικό όνειρο σε πρώτο πλάνο. Τέλος, το «Philomena» δεν φάνηκε να συγκίνησε κάποιον αφού δεν κατάφερε να πάρει κάποια ψήφο.


 3 ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ "12 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΟΣ" ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ!! ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24