9 Νοε 2013

ΜΗΠΩΣ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΗΡΩΑ ΤΟΥ WD!?!?!




Να πω ότι δεν περίμενα τα αποτελέσματα του γκάλοπ? Ψέματα θα πω. Άλλωστε και οι δικές μου 2 ψήφοι πήγαν στους 2 πρώτους της σχετικής ψηφοφορίας. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση βέβαια είναι η τεράστια διαφορά του πρώτου από τους υπόλοιπους.
And the winner is…Daryl Dixon!!!!! Το κακό παιδί που κέρδισε τις καρδιές των τηλεθεατών (των γυναικών με την mucho εμφάνισή του και των ανδρών με την μαγκιά του). Γιατί όμως συνέβη αυτό? Οι λόγοι πολλοί και σημαντικοί. Καταρχάς είναι από τους ήρωες που βρίσκονται μαζί μας από την αρχή της σειράς και όπως και να το κάνουμε αυτόν ξέρουμε, αυτόν εμπιστευόμαστε. Δεν έδειξε σε καμιά στιγμή της σειράς αδυναμία (σε αντίθεση με τον Rick για παράδειγμα που κατάντησε να είναι κηπουρός), παίζει πάντα ομαδικά και προστατεύει τα μέλη της ομάδας του, είναι αποτελεσματικός, γρήγορος, δεν διστάζει και παρότι δυναμικός και θανατηφόρος αποπνέει μια τεράστια ηρεμία (παρόμοια με της Michonne σε ορισμένες στιγμές) και ενίοτε ευαισθησία. Λιγομίλητος αλλά με πράξεις που λένε πολλά! Ίσως βοήθησε και το γεγονός ότι ο συγχωρεμένος (λέμε τώρα) αδερφός του ήταν από τα μεγαλύτερα καθάρματα που γνώρισε ποτέ τηλεοπτική σειρά!! Για όλα τα παραπάνω και για πολλά ακόμα που μου διαφεύγουν……

 





1. DARYL DIXON:  117 / 268 ΨΗΦΟΙ ΚΑΙ 43,66%






Η 2Η θέση έχει άρωμα γυναίκας. Η Michonne, λοιπόν, από τα σχετικά νέα μέλη της ομάδας έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ομάδας και των τηλεθεατών (με μεγάλη δυσκολία πάντως). Σαν χαρακτήρας δεν διαφέρει σε πολλά από τον Daryl. Λιγομίλητη, σοβαρή, θανατηφόρο όπλο (συγκεκριμένα σπαθί) και πλέον ομαδική με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο. Στα τελευταία επεισόδια φαίνεται ότι αναπτύσσει έναν ιδιαίτερο δεσμό με τον Daryl που ίσως είναι ο μόνος που την καταλαβαίνει απόλυτα. Κλειστός χαρακτήρας, αν και αρχίζει να αποκαλύπτεται σιγά σιγά (χαρακτηριστική η σκηνή στην οποία έχει αγκαλιά το μωρό). Συγκίνησε με τη σχέση που είχε αναπτύξει με την Andrea, δείχνοντας μια πολύ ευαίσθητη πλευρά και αφοσίωση σε αυτά που θεωρεί ότι αξίζουν. Σίγουρα ο Daryl και η Michonne θα μπορούσαν να είναι οι καλύτεροί σου φίλοι σε έναν κόσμο που καταρρέει αν επιθυμούσες να επιβιώσεις. Για όλα αυτά…

 


 2. MICHONNE: 49 / 268 ΨΗΦΟΙ ΚΑΙ 18,28%




Ο βασικός πρωταγωνιστής της σειράς, Rick Grimes βρέθηκε μόλις στην 3η θέση. Του στοίχισε πολύ το οικογενειακό δράμα που πέρασε (λες και όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν χάσει δικά τους πρόσωπα), βρέθηκε με έναν γιο που περνάει μια πρόωρη εφηβεία και την έχει δει Chuck Norris και ένα μωρό στην αγκαλιά και αντιδρά σπασμωδικά ορισμένες φορές. Παρόλα αυτά είναι ακόμα ο ηγέτης της ομάδας του, τους κρατάει ενωμένους, παίρνει σκληρές αποφάσεις (όποιος είδε το τελευταίο επεισόδιο θα καταλάβει τι εννοώ) για το καλό της ομάδας και αποτελεί τη φωνή της λογικής (συνήθως). Στα συν του ότι έχει καταφέρει να επαναφέρει στην τάξη τον γιό του, απέχει από τις μεγάλες συγκρούσεις μέσα στην ομάδα και προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα (όχι πάντα με μεγάλη επιτυχία πάντως). Δημοσκοπικά πάντως του στοίχισε η αδυναμία που δείχνει στον τελευταίο κύκλο και ίσως και η απόφαση που πήρε στο τέταρτο επεισόδιό του. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την προηγούμενη Κυριακή που παίχτηκε το επεισόδιο, έχασε τη 2η θέση και δεν σταύρωσε ψήφο ενώ και ο…έτερος πρωταγωνιστής του επεισοδίου ανέβηκε μερικές ψήφους!! Παρόλα αυτά…




3. RICK GRIMES: 46 / 268 ΨΗΦΟΙ ΚΑΙ 17,16%



Οι υπόλοιποι ήρωες της σειράς ακολουθούν σε μεγάλη απόσταση και χωρίς μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Στην 4η θέση είναι ο Glenn, από τους πιο σταθερούς ήρωες, χρήσιμος για την ομάδα, ομαδικός, αποτελεσματικός και…ερωτευμένος. Οι 15 ψήφοι και το 5,6% δεν είναι άσχημο νούμερο αν αναλογιστούμε ότι ο κάθε συμμετέχοντας είχε στη διάθεσή του 2 ψήφους, οι οποίοι πήγαν κυρίως στους τρεις νικητές του γκάλοπ. Από κοντά και η Carol με 13 ψήφους και ποσοστό 4,85%, που είναι ο ήρωας με την μεγαλύτερη εξέλιξη ως χαρακτήρας αφού την γνωρίσαμε ως μια γυναικούλα που έτρωγε ξύλο από τον μεθύστακα άντρα της και αφοσιωμένη μητέρα και έχει μετατραπεί σε σημαντικό κομμάτι της ομάδας, αδίστακτη σε ενοχλητικό βαθμό, αποτελεσματική, εργατική και γενναία. Η Maggie με 10 ψήφους και ο πατέρας της Hershel με 6 ψήφους ακολουθούν. Χωρίς πολλές μεταπτώσεις, σίγουρες αξίες και αρεστοί φαντάζομαι από όλους τους τηλεθεατές. Θα ήθελα πάντως να δω τον Hershel με περισσότερες ψήφους αφού η συνεισφορά του είναι πολύτιμη και η ομαδικότητά του αγγίζει τα όρια της θυσίας. Αδιάφορος μάλλον ο Carl, πληρώνει την πρόωρη ωρίμανσή του που έρχεται σε αντίθεση με την ηλικία του ενώ ο Κυβερνήτης δεν περίμενα να πάρει περισσότερες ψήφους από τις 3 που τελικά πήρε (άραγε ποιοι τον ψήφισαν?). Σίγουρα ως χαρακτήρας έδωσε πνοή στη σειρά αλλά δεν τον λες και συμπαθητικό!!!  Από μία ψήφο πήραν η Sasha, η Beth, ο Tyreese και η Andrea (μάλλον από κάποιον που δεν έχει δει όλα τα επεισόδια). Συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα στον παρακάτω πίνακα.

Ήρωας
Ψήφοι
Ποσοστό
Daryl Dixon
117
43,66%
Michonne
49
18,28%
Rick Grimes
46
17,16%
Glenn Rhee
15
5,60%
Carol Peletier
13
4,85%
Maggie Greene
10
3,73%
Hershel Greene
6
2,24%
Carl Grimes
5
1,87%
The Governor
3
1,12%
Beth
1
0,37%
Andrea
1
0,37%
Tyreese
1
0,37%
Sasha
1
0,37%
Σύνολο ψήφων
268
100%

Αυτά λοιπόν με το γκάλοπ μας για μία από τις πιο αγαπημένες σειρές των τελευταίων ετών και την πιο επιτυχημένη της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Αμερική. Ο κύκλος που ξεκίνησε πριν περίπου ένα μην, τέταρτος στη σειρά, δείχνει να είναι ο καλύτερος (ίσως μετά τον πρώτο κύκλο που προσέφερε κάτι καινούργιο στο κοινό) και δίνει υποσχέσεις για πολλές ανατροπές (ήδη έχουν γίνει αρκετές) και συγκλονιστικές εξελίξεις. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η σειρά ανανεώθηκε και για 5η σαιζόν άρα…stay tuned for scenes of the next episode!!!!

ΥΓ: Θέλουμε σχολιασμό των αποτελεσμάτων!!!

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχην με την ροή του κυκλου σ εξελιξη ηταν λογικο να υπαρχουν χαμηλα ή πολυ υψηλες ψηφους.
    Περιμενα π.χ την Maggie,απο τις πιο ωραιες γυναικιες παρουσιες της σειρα 4-5 θεση,με το να μη την εχουμε δει πολυ ακομα στη σειρα ηταν λογικο να χαμηλα και ψηλα η Carol που χε 2 επεισοδια γυρω σ αυτην.
    Πιο ψηλα θα θελα τον Hershel (οπως πιστευω και βραβευση του ηθοποιου απο τα τηλεοπτικα βραβεια).
    Και τελος ο Carl... εφηβεια και η φαση τυπου τελος του κοσμου,λιγα τα λες ;) χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. άλλωστε το γεγονός ότι υπήρχε περιορισμός 2 ψήφων ανά συμμετέχοντα ανάγκασε τους περισσότερους να εστιάσουν στον αγαπημένο τους ήρωα. μαλιστα οι περισσότεροι που ψήφισαν έριξαν μόνο μία ψήφο, γι αυτό υπήρξε συγκέντρωση σε 3 ήρωες!! επίσης συμφωνώ όσον αφορά τον Hershel. ειδικά στο χθεσινό επεισόδιο ήταν απίθανος!!! Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Daryl παίζει χωρίς αντίπαλο....!!!

      Διαγραφή

who is online

Ad24