7 Νοε 2013

Μία απλή κίνηση φέρνει την Ελπίδα!


Φίλη του blog μας υπέδειξε μία μεγάλη κίνηση σε ένα μικρό χωριό της Ελλάδας. Φυσικά, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να την αγκαλιάσουμε με όλη μας την αγάπη!
Ο λόγος για την προσπάθεια της δασκάλας του μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου Σκουρβούλων, Ευμορφίας Κούτρα, να δημιουργήσει μία βιβλιοθήκη για τους μαθητές της αλλά και τους υπόλοιπους κατοίκους του χωριού. «Ένα βιβλίο σου για τη βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Σκουρβούλων»* είναι ο τίτλος του άρθρου της στο tvxs.gr και εμείς ευχόμαστε να είναι πολλά περισσότερα!!!
Διότι, όπως εξηγεί η κα Ευμορφία, κρατώντας ένα βιβλίο «το μυαλό του παιδιού ανοίγει και ανοίγει και ανοίγει για να χωρέσει όλες τις εικόνες, όλες τις λέξεις που εμφανίζονται μπροστά του». Και «τι μαγικός ο κόσμος που ξεδιπλώνεται γύρω του!».
Όμως το Δημοτικό Σχολείο στα Σκούρβουλα είναι μικρό και η βιβλιοθήκη του ακόμα μικρότερη! Για να πραγματοποιηθεί το όνειρο των μικρών μαθητών, να γίνει το σχολείο τους σχολείο «βιβλιοφάγων», πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να αποκτήσει η βιβλιοθήκη τους…βιβλία!
Η κα Ευμορφία, λοιπόν, ζητά τη συνδρομή μας. Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να στείλει ένα ή περισσότερα βιβλία -παλιά ή καινούρια- στη διεύθυνση:
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΟΥΡΒΟΥΛΩΝ
ΣΚΟΥΡΒΟΥΛΑ
Τ.Κ. 70200 ΤΥΜΠΑΚΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
και το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα! Το σχολείο θα μετατραπεί σε «αναγνωστικό κέντρο» του χωριού, αλλάζοντας τις συνήθειες των περίπου 500 κατοίκων του.
Τα Κοαλάκια χαιρετίζουν αυτήν την τόσο όμορφη προσπάθεια ανατρέχοντας στις δικές τους βιβλιοθήκες, χαρίζοντας λίγη από τη μαγεία των δικών τους παιδικών αναγνώσεων. Ελπίζουμε και οι φίλοι του blog να κάνουν το ίδιο και ευχόμαστε στο επόμενο άρθρο της κυρίας Ευμορφίας το παραμύθι να έχει όμορφο τέλος…
*Το άρθρο της κας Κούτρα θα το βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://tvxs.gr/news/paideia/ena-biblio-soy-gia-ti-bibliothiki-toy-dimotikoy-sxoleioy-skoyrboylon.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24