7 Μαρ 2013

Tower Block (2012 - ελληνιστί δεν έχει, το ίδιο είναι)



Βαθμολογία: 4 / 5







        Σας έχει τύχει να περιμένετε να δείτε μια ταινία του 2,5 και τελικά να βγαίνει του 3,5?? Είναι τέτοια η χαρά που νιώθεις ότι επιτέλους πέτυχες μια καλή ταινία και δη θρίλερ που της βάζεις ένα 4 άνετο και ωραίο!!!
        Κάτι τέτοιο έπαθα με τη συγκεκριμένη ταινία. Βρισκόμαστε σε μια πολυκατοικία (από αυτές τις όμορφες με τους γκρι τοίχους και τα πανομοιότυπα διαμερίσματα) όπου μερικούς μήνες πριν έχει δολοφονηθεί ένα 15χρονο παιδί στους διαδρόμους του τελευταίου ορόφου που είναι ο μόνος κατοικημένος αφού η πολυκατοικία αναμένεται να περάσει σύντομα στην ιστορία! Όλοι οι ένοικοι είδαν αλλά κανείς δεν μίλησε στην αστυνομία υπό το φόβο των αντιποίνων από τους δύο δράστες με αποτέλεσμα να μη βρεθούν ποτέ οι δολοφόνοι. Μερικούς μήνες μετά, οι ένοικοι (οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι καμένοι και με διάφορα προβλήματα) έρχονται αντιμέτωποι με τη Θεία Δίκη ή καλύτερα με έναν μανιακό που θέλοντας να τους εκδικηθεί έχει στηθεί στην απέναντι πολυκατοικία και πυροβολεί ό,τι κινείται! Με κομμένο το τηλέφωνο και καμία έξοδο διαφυγής, οι ένοικοι (όσοι απέμειναν από το πρώτο κύμα τουλάχιστον) βρίσκουν καταφύγιο στο διάδρομο και αρχίζουν να αναζητούν τρόπο να ξεφύγουν…

    
        Χωρίς να ισχυρίζομαι ότι το συγκεκριμένο συμβάν μπορεί να σου τύχει 2-3 φορές κατά τη διάρκεια της ζωής σου, δεν είναι εντελώς τραβηγμένο (όπως συνηθίζεται σε τέτοιες ταινίες). Ίσως η αγγλική καταγωγή της ταινίας να την προσγείωσε στην πραγματικότητα σε σχέση με συγγενείς αμερικάνικες ταινίες. Καλλιτεχνικά δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο. Συμπαθητικές ερμηνείες από άγνωστους (στην Ελλάδα τουλάχιστον) ηθοποιούς που υποστηρίζουν τους ρόλους τους ικανοποιητικά, κατάλληλη σκηνοθεσία από τους James Nunn και Ronnie Thompson  χωρίς να προσφέρει κάτι το θεαματικό ή το πρωτότυπο και ένα καλοφτιαγμένο σενάριο. Η επιτυχία της συγκεκριμένης ταινίας ήταν το γεγονός ότι σε κρατούσε σε αγωνία σχεδόν σε όλη τη διάρκειά της με αρκετές εξάρσεις μάλιστα (πόση ώρα μπορεί να κρατάει κάποιος ένα άδειο πιάτο μπροστά στο πρόσωπό του και να μην το αφήνει στο τραπέζι από την αγωνία του???). Δημιουργεί στον θεατή ένα μόνιμο άγχος ότι κάποιος θα πυροβοληθεί (πράγμα που συμβαίνει σε αρκετές στιγμές εν τέλει).
     Την προτείνω ανεπιφύλακτα στους fans τέτοιων ταινιών (θρίλερ αγωνίας θα το χαρακτήριζα αφού είναι κάτι μεταξύ ψυχολογικού και splatter). Αξίζει να το δείτε με παρέα γιατί τα σχόλια του τύπου «Που πας μωρή ηλίθια εκεί? Θα σε σκοτώσει!!!!» είναι όλα τα λεφτά!!!! Δε θα χάσετε….!!!
 

1 σχόλιο:

  1. Προσωπικά θα έβαζα και 0,5 βαθμό παραπάνω (4.5/5) α) γιατί ήταν πρωτότυπη και β) γιατί είχα καιρό να δω τόσο καλή ταινία, ειδικά σε αυτήν την κατηγορία!!!Α! Επίσης μου άρεσαν πολύ οι ερμηνείες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

who is online

Ad24