22 Μαρ 2013

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: Είσαι Νέος Ηλικίας 13-30 Ετών; Έχεις Προνόμια!!!


Είμαι χτες στο σταθμό των τρένων και περιμένω την αμαξοστοιχία που θα με φέρει πίσω στην πόλη μου. Εκεί που χαζεύω δεξιά και αριστερά (το δρομολόγιο που με ενδιαφέρει έχει καθυστέρηση…), πέφτει το μάτι μου σε ένα φυλλάδιο για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων. Το παίρνω, ρίχνω μία ματιά και το βάζω στην τσάντα μου.
Η αλήθεια είναι ότι γνώριζα την ύπαρξη αυτής της κάρτας αλλά τελευταία φορά που το είχα ψάξει (χρόνια πριν) δεν ήταν πολλοί οι συμβαλλόμενοι οργανισμοί και επιχειρήσεις (μάλιστα οι περισσότεροι/ες ήταν στην Αττική οπότε δεν με ενδιέφερε). Έτσι, δεν έκανα ποτέ αίτηση. Με αφορμή το φυλλάδιο όμως, ξαναμπήκα στο σχετικό site και προς μεγάλη μου έκπληξη είδα πληθώρα επιχειρήσεων (και στο Νομό μου) και αναθεώρησα!
Ας εξηγήσουμε όμως τι είναι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων προτού εγκαταλείψετε την ανάγνωση της ανάρτησης (λογική κίνηση για όσους δεν καταλαβαίνουν για τι πράγμα μιλάω). Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μία εκπτωτική κάρτα που αφορά νέους ηλικίας 13-30 ετών. Προωθείται από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και υπόσχεται να αποτελέσει στα χέρια των νέων Ευρωπαίων πολιτών ένα εργαλείο επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και πληροφόρησης.
Πώς το καταφέρνει αυτό; Λοιπόν, η λογική της κάρτας είναι η εξής: αν είσαι 13-30 ετών, προμηθεύεσαι την κάρτα και για ένα χρόνο έχεις έκπτωση σε διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες. Με αυτό τον τρόπο α) εξοικονομείς χρήματα και β) σου δίνεται η ευκαιρία να αγοράσεις περισσότερα προϊόντα (ή υπηρεσίες), να παρακολουθήσεις περισσότερες θεατρικές παραστάσεις, να πηγαίνεις συχνότερα στον κινηματογράφο, να ταξιδεύεις περισσότερο ανά την Ελλάδα κ.ο.κ.
Καλό δεν ακούγεται; Κατά τη γνώμη μου είναι, γιατί η κάρτα κοστίζει μόνο 10€ (για έναν ολόκληρο χρόνο) και ο εκπτωτικός κατάλογος είναι μεγάλος! Περιλαμβάνει ποικίλες επιχειρήσεις, πολλούς οργανισμούς και διάφορα events όπως  κινηματογράφους, θέατρα, μουσεία, συναυλίες, καταστήματα, κομμωτήρια, γυμναστήρια, εστιατόρια, καφετέριες, φροντιστήρια, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.ά. Απλά δείχνεις την κάρτα και απολαμβάνεις ειδική έκπτωση!
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων έχετε έκπτωση[1]:

  • 10-20% σε συμβαλλόμενα γυμναστήρια,
  • 6-30% σε συμβαλλόμενα καταστήματα με αθλητικά είδη/ αθλητικό εξοπλισμό,
  • 5-60% σε συμβαλλόμενα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, σε καταστήματα με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, είδη παντοπωλείου, είδη σπιτιού, είδη δώρων, είδη αυτοκινήτου, παιχνίδια, αξεσουάρ, είδη γάμου, οπτικά, καλλυντικά  κ.ά.
  • 10-50% σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, εργαστήρια, σχολές χορού/θεάτρου κ.ά.
  • 15% σε συμβαλλόμενες Σχολές Οδήγησης,
  • Δωρεάν είσοδο ή ειδικές προσφορές ή έκπτωση σε clubs, μουσικές σκηνές, εστιατόρια, καφετέριες, μπαράκια, κουτουκάκια κ.ά.
  • 21% στο ημερήσιο πάσο διασκέδασης του Allou! Fun Park,
  • 1€ στην τιμή εισιτηρίου στους κινηματογράφους Odeon (Δευτέρα-Παρασκευή),
  • 20-50% ή ειδικές προσφορές σε θέατρα και πολιτιστικούς χώρους,
  • Δωρεάν είσοδο ή 10-50% έκπτωση σε μουσεία, γκαλερί και αξιοθέατα,
  • Δωρεάν είσοδο ή μειωμένες τιμές εισόδου σε συναυλίες και φεστιβάλ (μην ξεχάσετε να τσεκάρετε τις προσφορές στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης),
  • 7-55% σε hostels, παραδοσιακούς ξενώνες, γραφεία γενικού τουρισμού, ενοικιαζόμενα δωμάτια/ διαμερίσματα, ξενοδοχεία, camping κ.ά.
  • 15-50% έκπτωση ή ειδικές προσφορές σε υπηρεσίες και προϊόντα ομορφιάς (κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής κ.ά.),
  • 10-30% έκπτωση ή ειδικές προσφορές σε ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα,
  • 10-15% σε συμβαλλόμενα φαρμακεία,
  • 10-50% σε διάφορες υπηρεσίες (π.χ. εκτυπώσεις, κατασκευή ιστοσελίδας κ.ά.)
Επιπλέον, η εν λόγω κάρτα προσφέρει στους κατόχους της:

  • 20% έκπτωση στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΘ και
  •  την εκπτωτική τιμή των 12€ σε επιλεγμένες αμαξοστοιχίες intercity στις γραμμές: Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη, Αθήνα-Καλαμπάκα (προσφορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ).
Ολοκληρώνοντας με τα οφέλη για τους κατόχους της κάρτας, πρέπει να τονιστεί ότι με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων απολαμβάνεις ειδικά προνόμια και αγαθά τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε 37 χώρες του εξωτερικού!!!
Όσον αφορά τους τρόπους απόκτησης της κάρτας, ο/η ενδιαφερόμενος/η μπορεί είτε να κάνει αίτηση μέσω διαδικτύου ή ταχυδρομικώς (και να πληρώσει με αντικαταβολή), είτε να επισκεφτεί τα γραφεία του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.
Περισσότερες πληροφορίες για την κάρτα και τον τρόπο απόκτησης της, αλλά και για να δείτε αναλυτικά όλες τις συμβαλλόμενες επιχειρήσεις στην Ελλάδα μπορείτε να επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο http://www.europeanyouthcard.gr ή να καλέσετε στα τηλέφωνα 210-2599422 και 210-2599444.
Τέλος, για να ενημερωθείτε για τις εκπτώσεις και τις ειδικές προσφορές που κερδίζετε με την επίδειξη της κάρτας στο εξωτερικό, επισκεφτείτε το site www.europeanyouthcard.org.

Για δείτε το…Αξίζει!!!





[1] Προσοχή: η έκπτωση δεν ισχύει σε περίοδο εκπτώσεων και σε προϊόντα που είναι ήδη σε προσφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24