11 Μαρ 2013

Red Rover (2003 - ελληνιστί «Η Πύλη των Πνευμάτων»)

Βαθμολογία: 3/5


Προτού προλάβετε να αναρωτηθείτε πού τη θυμήθηκα, να σας πω ότι αποφάσισα να δω ταινία στις 2 τα ξημερώματα (κλασικά πράγματα για όσους ξέρουν εμένα και το μικρό βρικόλακα που βρίσκεται μέσα μου) και το σενάριο να σηκωθώ από το κρεβάτι, να ντυθώ και να ψάχνω για DVD Club που να διανυκτερεύει (είπαμε, είμαι κατά της πειρατείας) δεν έπαιζε με τίποτα! Ως εκ τούτου, για ακόμα μία φορά, στράφηκα στη μεγάλη συλλογή που φιλοξενούν τα συρτάρια μου από CD - προσφορές των εφημερίδων/περιοδικών (ε, να κάνουμε και απόσβεση των χρημάτων που κατά καιρούς έχουμε δώσει στα Κυριακάτικα Φύλλα).
Η λογική μου ήταν να χαζέψω κάνα δεκάλεπτο μέχρι να νυστάξω, αλλά τελικά δεν κοιμήθηκα αφού α) ο μικρός βρικόλακας μέσα μου μάλλον έχει συνάψει συμφωνία με εταιρίες καλλυντικών και θέλει να δώσω όλα μου τα χρήματα σε κρέμες για τους μαύρους κύκλους και β) η ταινία ήταν καλή οπότε κράτησε το ενδιαφέρον μου «ξύπνιο» σε όλη τη διάρκεια των 103 λεπτών της.
Δεν την συνιστώ ανεπιφύλακτα∙ είναι γυρισμένη αρκετά χρόνια πριν (10 για την ακρίβεια) και σίγουρα στο διάστημα από το release της έως σήμερα η κινηματογραφική βιομηχανία μας έχει δώσει πολύ καλύτερες επιλογές. Ωστόσο, πρόκειται για ένα θριλεράκι που βλέπεται άνετα (χαλάλι οι κρέμες για τους μαύρους κύκλους) καθώς συνδυάζει το ενδιαφέρον σενάριο των Linda Cordeiro και Alisandra Rand με την καλή σκηνοθεσία του Marc S. Grenier και τις συμπαθητικές ερμηνείες των William Baldwin και Jodi Lyn OKeefe.

Αλλά να σας πω και λίγα λόγια για την υπόθεση, να δείτε έαν σας ενδιαφέρει…Λοιπόν, ο Will Logan, ψυχίατρος στο επάγγελμα, πηγαίνει να πάρει την αδελφή του Kylie από τη ψυχιατρική κλινική όπου νοσηλεύεται (τραγικό, έτσι;) διότι πέθανε ο πατέρας τους και πρέπει να κανονίσουν τα της κληρονομιάς… Η μητέρα τους είχε πεθάνει χρόνια πριν, μπροστά στα μάτια της 4χρονης τότε Kylie (εξ ου και τα «θεματάκια» της τελευταίας και ο εγκλεισμός της σε ψυχιατρείο), όταν το σπίτι τους τυλίχθηκε στις φλόγες. Κάπως έτσι ξεκινάει το έργο και στη συνέχεια η πλοκή του στηρίζεται σε δύο βασικές ιδέες. Πρώτον, τα δύο αδέλφια έχουν κληρονομήσει μία έπαυλη (στην άλλη άκρη του κόσμου) για την οποία δεν είχαν ακούσει ποτέ τίποτα (συνειδητοποιούν, έτσι, ότι γνωρίζουν ελάχιστα πράγματα για την οικογένεια της μητέρας τους) και δεύτερον, ο Will θέλει να αναλάβει προσωπικά τη θεραπεία της αδελφής του διότι είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να τη γιατρέψει και να της προσφέρει τη δυνατότητα να ζήσει (επιτέλους!) μία φυσιολογική ζωή. Ως λύση στα δύο αυτά ζητήματα που τους απασχολούν, παίρνουν την απόφαση να επισκεφτούν την καινούργια τους έπαυλη και να περάσουν λίγες εβδομάδες σε αυτήν. Επειδή όμως μιλάμε για θριλεράκι, εννοείται ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η έπαυλη κρύβει πολλές εκπλήξεις τόσο για τα δύο αδέλφια, όσο και για το θεατή…
Για να το κλείσω με όσα λιγότερα spoilers μπορώ, θα σας πω ότι η ταινία βλέπεται ευχάριστα, αν εξαιρέσει κανείς το γεγονός ότι προς το τέλος γίνεται ένας αχταρμάς παραφυσικών θεμάτων. Για μένα, ανεκτός (έχω δει και χειρότερα). Για εσάς, δεν ξέρω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24