12 Οκτ 2017

Εκδόσεις Γράφημα, ο μεγάλος υποστηρικτής του 5ου Διαγωνισμού Ελεύθερης Γραφής

Πλησιάζοντας στο τέλος και του 5ου Διαγωνισμού Ελεύθερης Γραφής του blog μας, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τις Εκδόσεις Γράφημα που μας έκαναν την τιμή να εκδώσουν τις συλλεκτικές ανθολογίες τόσο για τον φετινό διαγωνισμό όσο και για τον αντίστοιχο διαγωνισμού του 2016. Οι υπεύθυνοι των Εκδόσεων Γράφημα πίστεψαν στην προσπάθειά μας και με μεράκι ανέλαβαν να αναδείξουν τα κείμενα που προέκυψαν μέσα από τη διαδικασία του διαγωνισμού. 

Αξίζει να αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας για να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα την πορεία της συγκεκριμένης εταιρείας. 

Η επιχείρηση «Γράφημα» ιδρύθηκε το 1993 σαν κατάστημα φωτοαντιγράφων, δακτυλογραφήσεων και εκδόσεων πανεπιστημιακών βιβλίων. Από το 1999 και μετά λειτουργεί υπό την παρούσα διεύθυνση του Ιωάννη Τσαχουρίδη, ο οποίος είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ως κύρια αντικείμενα της επιχείρησης παραμένουν οι εκδόσεις βιβλίων – οι οποίες εμπλουτίζονται με πανεπιστημιακά και άλλα επιστημονικά βιβλία, πρακτικά εθνικών και διεθνών συνεδρίων και λογοτεχνικά βιβλία (μυθιστορήματα, ποιητικές συλλογές, αυτοβιογραφίες) – οι αυτοεκδόσεις, καθώς και η παραγωγή έντυπου υλικού.
Εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί το ψηφιακό  ραδιόφωνο, το Ράδιο Γράφημα – radiografima.gr, με συνεχές πρόγραμμα μουσικής, μικρά δελτία πολιτιστικών νέων και ανάλογες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.grafima.com.gr.
Το 2016 αποτελεί χρονιά αλλαγών και επέκτασης. Νέα δραστηριότητα με επωνυμία «Ι. ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ Διακίνηση Βιβλίων – Κεντρική Διάθεση» που αφορά τη διακίνηση εκπαιδευτικών βιβλίων και βοηθημάτων σε συνεργασία με συγκεκριμένους εκδότες του εκπαιδευτικού βιβλίου. Η προσπάθειά  αυτή υποστηρίζεται από ένα ευρύ δίκτυο βιβλιοπωλείων σε όλη την Ελλάδα, που σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας ξεπερνάει τα 200 βιβλιοπωλεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24