8 Ιουν 2017

Επιτέλους ένα πραγματικό Rock(wave) Festival στο Terra Vibe (Αφιέρωμα - Μέρος 3ο)



Λίγο καθυστερημένα, εντελώς απροσδόκητα και εκπλήσσοντάς μας ευχάριστα, οι διοργανωτές του Rockwave ανακοίνωσαν ότι φέτος θα υπάρξει και μια τρίτη μέρα στο πρόγραμμα (1η χρονικά) που θα είναι αφιερωμένη στην ελληνική μέταλ σκηνή με τα σημαντικότερα ελληνικά συγκροτήματα.

Παρασκευή, 31 Ιουνίου 2017


Rotting Christ
Φυσικά και δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Rotting Christ από το Rockwave…μιλάμε άλλωστε για το σημαντικότερο ελληνικό μέταλ συγκρότημα με σχεδόν 30 χρόνια ζωής. Ιδρύθηκαν το 1988 από τους Σάκη και Θέμη Τόλη όταν οι 2 τους ήταν ακόμα έφηβοι. Γρήγορα όμως, τα Live σε καταλήψεις σχολίων και μικρά κλαμπ, έδωσαν τη θέση τους σε δισκογραφικές εταιρείες και περιοδείες με συγκροτήματα όπως οι Immortal και Blasphemy. Από το 1991 και το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Passage to Arcturo μέχρι το 2016 και το εξαιρετικό Rituals διέγραψαν μία σημαντική πορεία. Ένα από τα highlight της καριέρας τους η συμμετοχή σο Sonisphere Festival στη Μαλακάσα το 2011 παρέα με τους Iron Maiden, Slipknot και Total Riot. Ενδιαφέρον στοιχείο στην καριέρα τους που δείχνει όμως και το ανήσυχο πνεύμα τους το αμφιλεγόμενο όνομά τους που οδήγησε μέχρι και ρεπουμπλικανό πολιτικό να τους κατηγορήσει για αντικαθολικούς ενώ παράλληλα ακύρωσε τη συμμετοχή τους σε φεστιβάλ επειδή ο τραγουδιστής των Megadeth αρνήθηκε να παίξει μαζί τους λόγω ονόματος. Βέβαια όλα αυτά μικρή σημασία έχουν για τους χιλιάδες οπαδούς τους ανά τον κόσμο.

1000Mods
Είναι δυνατόν να μην παρουσιάζει ενδιαφέρον ένα συγκρότημα με τόσο ευφάνταστο όνομα; Οι 1000mods ιδρύθηκαν το 2006, που αλλού, στο Χιλιομόδι Κορινθίας. Με τρία στουντιακά άλμπουμ από το 2011 μέχρι και το 2016, αποτελούν πρευσβευτές του stoner rock με επιρροές από Black Sabbath, MC5 και Colour Haze. Τελευταία έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό που ξεπουλάει τις live εμφανίσεις τους. 

Nightstalker
Ακόμα ένα συγκρότημα θρύλος του stoner rock, ιδρύθηκαν το 1989 και ξεκίνησαν αμέσως τις live εμφανίσεις. Το 1994, πιο ώριμοι πλέον κυκλοφόρησαν το πρώτους τους EP με τίτλο Side FX ενώ το 2016 (απ’ ότι φαίνεται χρονιά σταθμός για την ελληνική ροκ μουσική) κυκλοφόρησαν το 7ο άλμπουμ τους με τίτλο As Above, as Below. Σταθμός στουντιακά για το γκρουπ ήταν το άλμπουμ Use το 1996 που χαρακτήρισε όλη τη δεκαετία.Μια ματιά στις Live εμφανίσεις τους το τελευταίο διάστημα αποδεικνύει ότι η πορεία τους έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα με εμφανίσεις σε πολλές χώρες όπως η Ιταλία, η Γερμανία, η Σερβία, η Αυστρία και η Γαλλία. 

Innerwish
Εντάξει, μάλλον θα σας κουράσουμε, αλλά τι να κάνουμε. Το Line up φταίει...ακόμα ένα από τα σημαντικότερα μεταλ συγκροτήματα στην Ελλάδα, οι Innerwish θα εμφανιστούν στο Rockwave. Ιδρύθηκαν το 1995 στην Αθήνα και γρήγορα απέκτησαν πανευρωπαϊκή φήμη. Το 1998 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Waiting for the dawn. Τα επόμενα άλμπουμ είναι το ένα καλύτερο από το άλλο με κορυφαία τα 2 τελευταία, που σηματοδότησαν το τέλος μίας εποχής και την αρχή μίας νέας για το γκρουπ κυρίως με την αλλαγή του frontman.

Bazooka
Το φετινό Rockwave έχει μεγάλη ποικιλία και ποιοι θα ήταν καλύτεροι να την εκφράσουν παρά οι Bazooka, ένα συγκρότημα που μετράει 9 χρόνια ζωής με καταγωγή τον Βόλο (πατρίδα!!!) και έδρα την Αθήνα. Χαρακτηρίζονται ως ψυχεδελική πανκ ροκ μπάντα και γουστάρουν να εμφανίζοναι Live τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχουν τόσο αγγλόφωνο όσο και ελληνικό στίχο και αναμένεται να κάνουν μια εντυπωσιακή εμφάνιση στη Μαλακάσα.

Godsleep
Οι Godsleep είναι μια heavy rock μπάντα που σχηματίστηκε το 2010 στην Αθήνα. Στα μέσα του ίδιου έτους κυκλοφόρησαν ένα promo με 4 κομμάτια, κι από πολύ νωρίς έλαβε πολύ θετική ανταπόκριση, με αποτέλεσμα ένα από τα κομμάτια να συμπεριληφθεί στη ροκ συλλογή της 272 Records (California).Από το 2010 μέχρι και σήμερα οι Godsleep έχουν πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουν πάρει μέρος σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από τις μέχρι τώρα σημαντικότερες στιγμές τους ήταν η φιλοξενία τους το 2012 στη sold out σκηνή του διεθνούς φεστιβάλ Freak Valley στη Γερμανία..To 2013 ακόλουθησε η πρόσκληση από τα φεστιβάλ Aquamaria (Γερμανία) και Yellowstock (Βέλγιο), όπου και μοιράστηκαν τη σκηνή με τους Colour Haze, My Sleeping Karma, Blues Pills, Karma to burn και Gentlemans Pistols. Πρόσφατα ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους full length album με τίτλο ‘Thousand Sons Of Sleep’ το οποίο κυκλοφόρησε σε CD τον Μάιο 2015 και ακολουθήθηκε απο την πρώτη headline ελληνικη περιοδεία. Στο τελος του ίδιου έτους το ‘Thousand Sons Of Sleep’ θα κυκλοφορήσει και σε LP από τη γερμανική 'Rock Freaks Records' .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24