15 Μαρ 2017

Οι καλύτερες νέες τηλεοπτικές σειρές του 2016 (poll inside!!!)

Μέρες τώρα ήθελα να γράψω κάτι για τις τηλεοπτικές σειρές που ξεκίνησαν κάποια στιγμή μέσα στο 2016 και μας έκαναν εντύπωση.  Αλλά επειδή η ημέρα έχει μόνο 24 ώρες και όχι 100, έπρεπε να βρω μια βάση δεδομένων που να τις έχει όλες συγκεντρωμένες και να γίνεται ένα αρχικό ξεσκαρτάρισμα. Τί καλύτερο λοιπόν από το αγαπημένο IMDb. Βέβαια ένα σοκ το πέρασα αρχικά όταν βρήκα μια ανάρτηση με τις σειρές με μεγαλύτερη βαθμολογία. Από τις 30 πρώτες δεν ήξερα καμία...βέβαια γρήγορα διαπίστωσα ότι οι ψήφοι που είχαν πάρει ήταν 10 άντε 15. Οπότε ως δεύτερο φιλτράρισμα είπα να χρησιμοποιήσω τον αριθμό των ψήφων σε συνδυασμό με τη μέση βαθμολογία. 

Και κατέληξα στις παρακάτω 10, κατά γενική ομολογία, καλύτερες σειρές (η σειρά είναι τυχαία!!)....


1. Stranger Things (Ψήφοι 275.640, Βαθμολογία 9.0)


Τα έχουμε αναλύσει σε ειδικό αφιέρωμα αυτά που δημιούργησαν αίσθηση με αυτή τη σειρά. Κάτι το ενδιαφέρον στόρυ, κάτι τα ταλαντούχα πιτσιρίκια, κάτι η ατμόσφαιρα 80's που αναδύεται έδωσαν στη σειρά ένα μεγαλοπρεπέστατο 9άρι στο IMDB. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο πρώτος κύκλος αφορά τη μυστηριώδη εξαφάνιση ενός αγοριού και την προσπάθεια που κάνουν η μητέρα του και οι κολλητοί του φίλοι να τον βρουν. Σταρ της σειράς η Winina Ryder και φυσικά όλη η παρέα των πιτσιρικιών.  

2. Westworld (Ψήφοι 156.665, Βαθμολογία 9.0)


Πιστεύατε ποτέ ότι ο Ed Harris και ο Anthony Hopkins θα πρωταγωνιστούσαν σε μια σειρά; Μέχρι πριν λίγα χρόνια μάλλον όχι αλλά τελευταία με τις πλούσιες παραγωγές που βλέπουμε όλα είναι πιθανά. Ακόμα μία σειρά μυστηρίου και φαντασίας που παρουσιάζει έναν κόσμο όπου ο καθένας μπορεί να ικανοποιήσει κάθε του επιθυμία χωρίς (;;;;) συνέπειες, έναν κόσμο στο κοντινό μέλλον που αναπαράγει όμως το παρελθόν. Προσωπικά την ξεκίνησα αλλά τη σταμάτησα μετά από 3-4 επεισόδια. Αλλά σίγουρα θα την ξαναπιάσω....

 3. Luke Cage (Ψήφοι 51.580, Βαθμολογία 7,8)


Πλησιάζει νομίζω η στιγμή που τα πάντα στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο θα είναι της Marvel...εντάξει, υπερβολή αλλά όποια πέτρα και να σηκώσεις θα βρεις από κάτω έναν υπερήρωα της Marvel. Αυτή τη φορά βρήκαμε τον Luke Cage, που απέκτησε τις υπεράνθρωπες δυνάμεις του εξαιτίας ενός σαμποταρισμένου πειράματος. Έτσι από τρόφιμος σε φυλακή, ο αδικημένος Luke θα αποφασίσει να κάνει στροφή στην καριέρα του και να γίνει ένας υπερήρωας προς ενοικίαση.

4. Legends of Tomorrow (Ψήφοι 50.918, Βαθμολογία 7,1)

Οκ, μπορεί να μην έχει θαμπώσει με την ποιότητα και την πλοκή της η συγκεκριμένη σειρά αλλά έχει τους φανατικούς οπαδούς της. Μια ομάδα υπερηρώων ταξιδεύει στον χρόνο προσπαθώντας να αποτρέψει αναταράξεις στην ιστορία και ταυτόχρονα να σώσει το μέλλον της ανθρωπότητας. Βρίσκεται ήδη στον δεύτερο κύκλο της και συνεχίζει ακάθεκτη. Το ατού της η ύπαρξη του διδύμου του Prison Break σε διαφορετικούς ρόλους αυτή τη φορά κάπως καρικατουρίστικους.

5. The OA (Ψήφοι 37.604, Βαθμολογία 7,9)

Δεν έχω προσωπική άποψη για τη συγκεκριμένη δραματική σειρά μυστηρίου (πολύ μυστήριο ρε παιδιά) αλλά σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη. Αφορά την ιστορία της Prairie, μιας έφηβης που τυφλώθηκε, εξαφανίστηκε και επέστρεψε 7 χρόνια μετά χωρίς προβλήματα όρασης. Θαύμα ή κάτι άλλο; Στα χνάρια του Stranger Things αλλά από άλλα μονοπάτια, πιο δραματικά όπως φαίνεται.

6. American Crime Story (Ψήφοι 36.881, Βαθμολογία 8,5)



 Ουσιαστικά πρόκειται για ένα δραματοποιημένο ντοκυμαντέρ. Ο πρώτος κύκλος της αφορούσε την υπόθεση του O.J Simpson, ενός εκ των πιο γνωστών εγκληματιών της τελευταίας 30ετίας. Στηρίζεται στην καλή απόδοση της υπόθεσης σε 11 επεισόδια αλλά και στο πλούσιο καστ με Cuba Gooding Jr, John Travolta, Sarah Paulson, David Schwimmer. Αναμένεται με μεγάλη αγωνία η επόμενη σεζόν μάλλον κάποια στιγμή το 2018.

7. Shooter (Ψήφοι 10.614, Βαθμολογία 7,7)



Μία όχι και τόσο γνωστή σειρά αλλά προσωπική αγαπημένη που περιγράφει την ιστορία του Bob Lee Swagger, ενός εκ των καλύτερων ελύθερων σκοπευτών του αμερικανικού στρατού που κατηγορείται αδίκως για την απόπειρα δολοφονίας του αμερικανού προέδρου και πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας τη στιγμή που ισχυροί άνθρωποι τον κυνηγάνε. Εξαιρετικός ο Ryan Phillippe στον πρωταγωνιστικό ρόλο για μια σειρά που κάνει ελάχιστες κοιλιές.

8. The Young Pope (Ψήφοι 14.304, Βαθμολογία 8,5)


Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η σειρά στην οποία πρωταγωνιστή ο σούπερ σταρ Jude Law και η πάντα αξιόπιστη Diane Keaton. Η υπόθεση αφορά το πρώτο διάστημα κατά το οποίο ο Πάπας Πίος ο 13ος ή κατά κόσμος Lenny Beiardo ασκεί το θεάρεστο έργο του. Τολμηρή σειρά (δεν θα περιμέναμε κάτι λιγότερο από το τολμηρό HBO άλλωστε) που αγγίζει ένα θέμα που καίει.


9. Colony (Ψήφοι 13.067, Βαθμολογία 7,3)


Δύο κλασικοί ηθοποιοί τηλεοπτικών σειρών (ο Josh Holloway του Lost και η Sarah Wayne Callies των Prison Break και The Walking Dead) υποδύονται το ζευγάρι σε έναν κόσμο που έχει καταληφθεί από μια εξωγήινη δύναμη και προσπαθούν ο καθένας με τον τρόπο του να επιβιώσει και να αντισταθεί.


10. This is Us (Ψήφοι 24.221, Βαθμολογία 8,9)


Παρότι είναι ακόμα μία σειρά που δεν έχω καταφέρει να δω ακόμα, δεν θα μπορούσα να την αγνοήσω με τόσο υψηλή βαθμολογία. Ακολουθεί ένα μοναδικό ζευγάρι που τα μονοπάτια τους ενώνονται, οι ιστορίες της ζωής τους τέμνονται και μοιράζονται πολύ περισσότερα κοινά από αυτά που θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

11. The Night of (Ψήφοι 61.813, Βαθμολογία 8,7)


Μου προξένησε μεγάλη εντύπωση που στη λίστα δεν συμπεριλαμβάνετε η εξαιρετική μίνι σειρά με πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό John Turturro, που υποδύεται τον αποτυχημένο δικηγόρο που ψαρεύει πελάτες από τα κρατητήρια,δεν καταλήγει ποτέ στο δικαστήριο αφού κάνει συνεχώς εξωδικαστικούς συμβιβασμούς και τελικά βρίσκεται στη θέση να υπερασπίζεται έναν νεαρό αμερικανοπακιστανό που κατηγορείται για τον φόνο μιας νεαρής. ανότατα ο λόγος που η λίστα δεν την περιλαμβάνει είναι γιατί είναι αυτοτελής μίνι σειρά αλλά εμείς την αγαπάμε....!!!

Κάπου εδώ η λίστα μου τελειώνει. Φυσικά υπάρχουν δεκάδες ακόμα σειρές, πιθανότατα πολύ καλύτερες από τις 10 που αναφέρονται στο άρθρο. Φυσικά το άρθρο θα συνοδεύεται με σχετικό γκάλοπ για να δούμε ποιες είναι οι αγαπημένες νέες σειρές των αναγνωστών μας και φυσικά θα υπάρχει και η επιλογή "άλλο..." για να προτείνετε κάποια σειρά που δεν βρίσκεται στη λίστα. Και επειδή οι φανς των τηλεοπτικών σειρών συνήθως δυσκολευόμαστε να επιλέξουμε μία αγαπημένη, θα έχετε τη δυνατότητα να μας δώσετε μέχρι και 3 επιλογές!!! Ε, τι άλλο να κάνουμε για να σας ικανοποιήσουμε;;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24