28 Ιαν 2017

Delain, Sirenia, Sede Vacante….Μια μοναδική metal rock συνάντηση στο κέντρο της Αθήνας



Αυτό που βίωσαν οι λάτρεις της symphonic goth metal το βράδυ της Παρασκευής, 27 Ιανουαρίου στο Κύτταρο Live ήταν μοναδικό. Ουσιαστικά 3 συναυλίες (άντε 2,5 γιατί οι Sede Vacante απλά έκαναν το support) με 1 εισιτήριο σε έναν ιδανικό χώρο για τέτοιου είδους live συναντήσεις.
Τη βραδιά άνοιξαν οι καβαλιώτες Sede Vacante  λίγο μετά τις 7:30, ένα νέο metal συγκρότημα που μάλιστα έκανε την πρώτη του Live εμφάνιση και που πριν δύο μήνες μόλις είχε κυκλοφορήσει το πρώτο τους άλμπουμ. Το άγχος της πρώτης εμφάνισης ήταν εμφανές αλλά αυτό δεν τους πτόησε να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα για περίπου μισή ώρα με δυναμικά τραγούδια από το άλμπουμ τους (Skies Infernal) συν το κλασικό πλέον cover του Enjoy the Silence που θύμιζε αρκετά το αντίστοιχο cover των Lacuna Coil με κάποιες όμως πρωτότυπες πινελιές. Φυσικά female fronted band με μια πολύ καλή γυναικεία φωνή (βέβαια θα είναι άδικο να μπούμε σε συγκρίσεις με τις άλλες δύο κυρίες της βραδιάς) που  έδειξε τις δυνατότητές της ιδιαίτερα σε κάποια εξαιρετικά σόλο. Εξίσου καλή και η αντρική φωνή του band. Μακάρι το συγκεκριμένο band να γίνει περισσότερο γνωστό και παράλληλα να κάνει πιο γνωστό το συγκεκριμένο είδος μουσικής στο ελληνικό κοινό, που όπως φάνηκε και από την προσέλευση που δεν ήταν η αναμενόμενη, δεν το γνωρίζει ακόμα. Δύσκολος ο δρόμος τους αλλά έχουν τα εχέγγυα να κάνουν καλή πορεία.


Τη σκυτάλη πήραν οι αγαπητοί στο ελληνικό κοινό Sirenia με την νέα τους τραγουδίστρια, Emmanuelle Zoldan που όμως συνεργαζόταν με τη χορωδία του group από το 2003. Με νέο άλμπουμ και αυτοί, το Dim Days of Dolor ικανοποίησαν το κοινό τόσο με τα νέα τους τραγούδια (που πάντως οι περισσότεροι δεν γνώριζαν και η ατμόσφαιρα ήταν λίγο παγωμένη σε αυτά παρότι είναι εξαιρετικά) όσο και με κλασικές τους επιτυχίες (Meridian, The path to decay, Lost in Life, My Minds eye, One by one). Χαρακτηριστικό τους επίσης η πολύ καλή επικοινωνία με το κοινό, κυρίως από την πλευρά του Morten Veland που υποσχέθηκε ότι θα είναι σύντομα ξανά στην Ελλάδα. Πάντως από τις αντιδράσεις του κοινού ήταν ολοφάνερο ότι οι περισσότεροι είχαν έρθει για αυτό που θα ακολουθούσε.

Τι ήταν αυτό; Ίσως μία από τις καλύτερες Live εμφανίσεις που έχω παρακολουθήσει εντός Ελλάδος. Οι Delain ανέβηκαν στη σκηνή λίγο μετά τις 10, έμειναν σε αυτή μέχρι λίγο πριν τις 12 και δεν σταμάτησαν να δημιουργούν πανικό. Και αυτοί με νέο άλμπουμ με τίτλο Moonbathers (εξ ου άλλωστε και ο τίτλος του tour τους) με τη μόνη διαφορά ότι το κοινό συμμετείχε σε όλα τα τραγούδια τους, νέα ή παλιά. Βοήθησε φυσικά και το γεγονός ότι τα τραγούδια τους είναι εξαιρετικά, ένα προς ένα και ότι η frontwoman Charlotte Wessels είναι απλά εκπληκτική. Φωνάρα, κορμάρα, απίστευτη ενέργεια πάνω στη σκηνή (όπως και οι υπόλοιποι του group βέβαια) έδωσαν ένα εκπληκτικό show τηρουμένων και των περιορισμών της μικρής σκηνής που έπρεπε να χωρέσει 6 υπερκινητικά και ορεξάτα μέλη. Επιζητούσε διαρκώς τη συμμετοχή του κοινού και την έπαιρνε απλόχερα, μίλησε στα ελληνικά («Είμαστε οι Delain από την Ολλανδία»), έπεσε κυριολεκτικά στα πατώματα, έπαιζε διαρκώς με το κοινό, στηνόταν για φωτογραφίες και στο πρόσωπό της έβλεπες ότι το γούσταρε πραγματικά. Εντυπωσιακό ήταν επίσης και το κοινό των delain….από τα κλασικά 16χρονα που περνούν τη φάση «είμαι διαφορετικός και το γουστάρω» μέχρι τους 40άρηδες που ξέρουν να ξεχωρίζουν το καλό metal rock και το τιμούν.

Ένα εκπληκτικό show που άξιζε τα λεφτά του αφού οι συμμετέχοντες φάνηκε πραγματικά ότι γούσταραν αυτό που έκαναν και δεν το έκαναν ως άλλη μια μέρα στη δουλειά.
Next stop…Tarja Turunen (Κυριακή 5/2/2017 στο Fuzz Club)!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24