22 Ιαν 2017

5+1 live στην Αθήνα για να ροκάρουμε



Το πρώτο εξάμηνο του 2017 αναμένεται καυτό για όλους τους φίλους της ροκ μουσικής. Συναυλίες για όλα τα γούστα όπως των θρυλικών Depeche Mode, της ιέρειας της epic metal Tarja Turunen αλλά και των δημοφιλών στο ελληνικό κοινό Evanescence και Placebo. Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά…



Delain
Sirenia
Sede Vacante

27 Ιανουαρίου, Κύτταρο Live (Moonbathers Tour)

Δύο από τα κορυφαία συκγροτήματα στο χώρο της metal θα εμφανιστούν μαζί σε ένα full set co-headlining show στην Αθήνα. Οι Delain στα πλαίσια της κυκλοφορίας του νέου τους άλμπουμ με τίτλο Moonbathers, συνεργάζονται με τους Sirenia αλλά και τους έλληνες Sede Vacante και υπόσχονται ένα εντυπωσιακό show. Οι Delain από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 έχουν συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα της metal μουσικής όπως η Sharon Den Adel (Within Temptation), ο Marco Hietala (Nightwish), η Liv Kristine Espenaes (Leaves Eyes), o Arien van Weesenbeek (Epica) και άλλοι.  Αντίστοιχη πορεία είχαν και οι Sirenia που ιδρύθηκαν την ίδια περίοδο από τον Morten Veland των Tristania. Στην Ελλάδα έκαναν μεγάλη επιτυχία το 2007 με το άλμπουμ «Nine destinies and a downfall» και κυρίως με το τραγούδι «My minds eye». Support στα δύο συγκροτήματα θα κάνουν οι καβαλιώτες Sede Vacante που μόλις κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ «Skies Internal».

Τιμή εισητηρίου 25€ (τα πρώτα 100) και 28€ (προπώληση και ταμείο)

Tarja Turunen

5 Φεβρουαρίου, Fuzz Club και 6 Φεβρουαρίου, Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη

Η θρυλική πλέον πρώην frontwoman των Nightwish και σόλο καριερίστα πλέον Tarja θα κάνει 2 μοναδικές συναυλίες στην Ελλάδα. Με 4 δικά της εξαιρετικά άλμπουμ αλλά και με την κληρονομιά των Nightwish να την ακολουθεί αναμένεται να μαγέψει το κοινό με την εκπληκτική φωνή της. Η Tarja και οι Nightwish γνώρισαν πριν 20 χρόνια στο παγκόσμιο κοινό ένα άλλο είδος metal μουσικής, αυτό των female fronted bands που συνδύαζαν τον σκληρό metal ήχο με τις εξαιρετικές (σχεδόν όπερας) γυναικείες φωνές. Ουσιαστικά οι Delain και οι Sirenia ακολούθησαν αυτά τα βήματα μερικά χρόνια μετά όπως και πολλά ακόμα συγκροτήματα δημιουργώντας ένα νέο είδος rock metal μουσικής.

Τιμή εισιτηρίου 30€

Dropkick Murphys

10 Φεβρουαρίου, Βελλίδειο Κέντρο Θεσσαλονίκης και 11 Φεβρουαρίου, Academy στην Αθήνα

Και μόνο το γεγονός ότι οι βοστωνέζοι Dropkick Murphys επιστρέφουν μόλις λίγους μήνες μετά την εμφάνισή τους στο Terra Vibe της Μαλακάσας, δείχνει ότι η επιτυχία τους ήταν τεράστια και το ελληνικό κοινό θα τους ξαναέβλεπε άνετα. Οι Dropkick Murphys αντιπροσωπεύουν με τον καλύτερο τρόπο το celtic punk  και κάθε τους άλμπουμ ήταν καλύτερο από το προηγούμενο. Μπορεί οι έλληνες να περίμεναν 20 ολόκληρα χρόνια για να τους δουν Live στην Ελλάδα αλλά έχουν τη δυνατότητα πλέον να τους απολαύσουν για 2η φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Τιμές εισιτηρίων 26€-30€

Apocalyptica

7 Απριλίου, Gazi Music Hall

Ακόμα ένα πολύ δημοφιλές ροκ συγκρότημα επισκέπτεται την Αθήνα λίγο πριν το Πάσχα και συγκεκριμένα την Παρασκευή, 7 Απριλίου στα πλαίσια μιας πολύ ιδιαίτερης περιοδείας γιορτάζοντας τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ με διασκευές τραγουδιών των Metallica, “Plays Metallica by Four Cellos”. Οι Apocalyptica σχηματίστηκαν το μακρινό 1993 στο Ελσίνκι και 3 χρόνια μετά κυκλοφόρησαν το άλμπουμ που τους έκανε γνωστούς παγκοσμίως και παρουσίασε στο κοινό ένα νέο είδος metal παιγμένο από κλασικά μουσικά όργανα όπως τσέλο. Τραγούδια όπως το “The unforgiven”, “Enter Sandman” και “Nothing else matters” αποδίδονται με μοναδικό τρόπο που ικανοποιούν τους απανταχού ροκάδες. Ακολούθησαν άλλα 7 studio albums με εκατομμύρια πωλήσεις και εκατοντάδες sold out εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο. Είχα την τύχη να τους παρακολουθήσω το καλοκαίρι στο εξαιρετικό Mera Luna Festival στο Hildesheim και πραγματικά μιλάμε για απίθανους μουσικούς που με τις ενορχηστρώσεις τους αλλά και τις συνεργασίες τους δίνουν άλλη πνοή σε κλασικά κομμάτια.

Εισιτήρια από 28€
 
Depeche Mode

17 Μαϊου, Terra Vibe Μαλακάσα

Δεν θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν αλλού παρά στη Μαλακάσα, στο χώρο που πραγματοποιείται το Rockwave Festival αφού είναι δεδομένο ότι μάλλον θα είναι η πιο πετυχημένη από πλευράς προσέλευσης συναυλία του 2017 στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της περιοδείας του The Global Spirit, οι Depeche Mode επιστρέφουν στην Ελλάδα για 6η φορά και ελπίζουμε να έχει καλύτερη τύχη από την προηγούμενη το 2009 που είχε ακυρωθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Παράλληλα θα παρουσιάσουν τραγούδια από τον νέο τους δίσκο που θα κυκλοφορήσει εκείνη την περίοδο, με τίτλο “Spirit”. Ιδρύθηκαν το 1980 από τους Dave Gahan, Martin Gore, Andy Fletcher και Vince Clarke και ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησαν το πρώτου τους άλμπουμ με τίτλο «Speak & Spell. Μετά από αυτό ακολούθησαν άλλα 14 άλμπουμ, 48 τραγούδια στα βρετανικά singles chart και δώδεκα άλμπουμ στην κορυφαία δεκάδα των βρετανικών charts με δύο από τα οποία να φτάνουν στην 1η θέση. Με πωλήσεις άνω των 100 εκ. άλμπουμ και singles παγκοσμίως είναι το πιο επιτυχημένο βρετανικό συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής.

Εισιτήρια 33€ - 36€

Rockwave Festival 2017 – Placebo / Evanescence

1 Ιουλίου, Placebo
2 Ιουλίου, Evanescence

Και όπως καταλάβατε, το +1 του τίτλου πηγαίνει στο φετινό Rockwave Festival. Τα τελευταία χρόνια οι διοργανωτές του Rockwave φαίνεται να είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους με αμφιλεγόμενες επιλογές. Φέτος, το φεστιβάλ επιστρέφει στις ροκ ρίζες του με 2 ασφαλείς επιλογές για το ελληνικό κοινό με μεγάλα ερωτηματικά όμως. Αφενός οι Placebo φαίνεται να βρίσκονται σε καθοδική πορεία και τις τελευταίες φορές που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα μάλλον απογοήτευσαν είτε λόγω επιλογών στα setlist είτε λόγω των σύντομων συναυλιών. Παρόλα αυτά, ελπίζουμε φέτος να θυμηθούν τα ιστορικά πλέον κομμάτια τους όπως το “Every you and every me”, “20 years” και “The bitter end” αφού μετά από 20 και πλέον χρόνια πορείας, πρέπει να τιμήσουν το κοινό που τους ακολουθεί πιστά. Από την άλλη οι Evanescence αποτελούν ένα φαινόμενο των αρχών της προηγούμενης δεκαετίας. Παρότι και αυτοί δημιουργήθηκαν το μακρινό 1993 από την Amy Lee και τον Ben Moody, μόλις το 2003 έκαναν παγκόσμια θραύση με το άλμπουμ τους Fallen και το συγκλονιστικό “Bring me to life”. Ακολούθησαν μερικές ακόμα επιτυχίες, μια πετυχημένη εμφάνισή τους στο Καραϊσκάκη αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν μπει σε κατάσταση Pause. Έχουν αλλάξει όλα τα μέλη του συγκροτήματος πλην της Amy Lee, η οποία αφού απείχε για κάποιο διάστημα λόγω εγκυμοσύνης επανέρχεται σιγά σιγά και με μια παγκόσμια περιοδεία και την κυκλοφορία ενός box set με όλα τα άλμπουμ τους συγκεντρωμένα σε μια πολυτελή έκδοση. Όμως έχουν καιρό να παρουσιάσουν κάτι καινούργιο και κανείς δεν ξέρει αν θα μας παρουσιάσουν καινούργιο υλικό στο άμεσο μέλλον. Παρόλα αυτά είναι σίγουρο ότι και τα 2 συγκροτήματα θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των νεότερων κυρίως φίλων της ροκ. 

Εισιτήρια από 39€

 So...let's rock!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24