21 Δεκ 2015

Αποτελέσματα ΓΚΑΛΟΠ JAMES BOND!

Σιγά σιγά ήρθε η ώρα να κλείσουμε τις υποχρεώσεις μας με τον James Bond. Λίγο πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μας και το όνομα του μεγάλου νικητή, ας δούμε ποιες είναι οι προτιμήσεις των αναγνωστών του blog μας σχετικά με τον James Bond. Οι ερωτήσεις που σας υποβάλλαμε ήταν οι εξής: ποιος είναι ο αγαπημένος σας Bond, ποια είναι η αγαπημένη σας ταινία και ποιο είναι το αγαπημένο σας soundtrack.


Και ιδού τα αποτελέσματα...



ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ JAMES BOND



Μεγάλη η μάχη μεταξύ του πιο πρόσφατου και ιδιαίτερα επιτυχημένου Bond και του ηθοποιού που θεωρείται η πιο κλασική αξία. Sean Connery και Daniel Caig κονταροχτυπήθηκαν, άλλαξαν το προβάδισμα αρκετές φορές για να καταλήξουμε ότι ο καλύτερος Bond ήταν ο...Sean Connery με ποσοστό 31% ενώ ακολούθησε με μία μόλις ψήφο διαφορά ο Daniel Caig με 30,3%. Αρκετά μακριά ο έτερος all time classic Roger Moore με 13,8% ενώ τελευταίοι και καταιδρωμένοι με μόλις 2,1% ήρθαν ο George Lazenby και ο Timothy Dalton (ο κατά γενική ομολογία χειρότερος Bond).






ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ JAMES BOND

Εδώ τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα. Πολλές οι καλές ταινίες και λογικό να προτιμηθούν οι πιο πρόσφατες αφού αυτές έχουν γνωρίσει οι νεότερες γενιές και λόγω της τεχνολογίας είναι πιο εντυπωσιακές. Ψηφίστηκαν συνολικά 17 ταινίες αλλά παρόλα αυτά ξεχώρισαν δύο. Πρώτη και καλύτερη η κατά τεκμήριο καλύτερη (άντε μέσα στις 3 καλύτερες) ταινία Bond, το Skyfall που κατάφερε να ανεβάσει επίπεδο τη σειρά ταινιών και να της δώσει άλλο αέρα. Ποσοστό 24,1%, δηλαδή 1 στους 4 συμφωνεί με αυτή την άποψη. Όχι πολύ μακριά, ακόμα μία από τις πρόσφατες ταινίες το Casino Royale με 20,1%. Στην 3η θέση βρέθηκαν δύο παλαιότερες ταινίες, το Goldfinger από το μακρινό 1964 και το Tomorrow Never Dies από το 1997, αμφότερες με ποσοστό 10,1%. Το GoldenEye με 7%, το For Your Eyes Only με 6,5% και με 6% το From Russia With Love έκλεισαν την εξάδα των αγαπημένων ταινιών. Αρκετές ψήφους πήραν επίσης το The Spy Who Loved Me, On Her Majesty's Secret Service και το Dr. No. Παρεμπιπτόντως, η τελευταία ταινία, Spectre πήρε μόλις 2 ψήφους επιβεβαιώνοντας την άποψη πολλών ότι δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ SOUNDTRACK

Η κατηγορία που μας ενέπνευσε για το δώρο του διαγωνισμού. Ακόμα μία δύσκολη κατηγορία με πολλά καλά τραγούδια και ακόμα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής να τα ερμηνεύουν. Βέβαια, από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι οι αναγνώστες μας δεν δίστασαν να εκτοξεύσουν στην κορυφή το Skyfall της Adele που πραγματικά ήταν υπέροχο και ένα από τα καλύτερσ soundtracks ταινίας που έχουμε ακούσει. Σχεδόν 1 στους 3 (συγκεκριμένα ποσοστό 28,1%) ψήφισαν την μελωδική φωνή της Adele. Στις επόμενες θέσεις παρατηρήθηκε συνωστισμός. Στη 2η θέση με ποσοστό 12,5% ήταν οι Duran Duran με το A View to Kill (1985) ενώ λίγο πιο πίσω με 11,9% η ανεπανάληπτη Tina Turner με το GoldenEye. Με 10% ακολούθησαν το Live and Let Die των Paul McCartney & Wings (1973) κσι η Shirley Bassey με το Goldfinger.Αρκετές ψήφους πήραν και η Carly Simon (Nobody Does it Better) και οι Garbage με το The World is not Enough (προσωπικό αγαπημένο). 3 ψήφους πήρε το αμφιλεγόμενο Writings on the Wall, το soundtrack της τελευταίας ταινίας από τον Sam Smith. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24