30 Δεκ 2015

Οι 10 χειρότερες ταινίες του 2015

Αφού είδαμε τις 10 πιο επιτυχημένες ταινίες της χρονιάς (από πλευράς εισπράξεων και κριτικών) ήρθε η ώρα να δούμε και τις 10 χειρότερες ταινίες της χρονιάς με βάση το περιοδικό Times. H λίστα δημιουργήθηκε με βάση τις ερμηνείες, το σενάριο και γενικά τις προσδοκίες που είχαμε βλέποντας αυτές τις ταινίες.

Οι 10 προς αποφυγή ταινίες είναι οι παρακάτω:




10. Minions


Μπορεί να σάρωσαν τα ταμεία αλλά όπως είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο μάλλον απευθύνονταν στους μικρούς θεατές αφού δεν κατάφερε σε καμιά περίπτωση να πιάσει τα υψηλά στάνταρ κωμωδίας του Despicable Me. Μπαίνουν στη λίστα κυρίως λόγω προσδοκιών και όχι τόσο λόγω κακής ποιότητας αφού δεν ήταν και για πέταμα.

9. Burnt

Δεν σημαίνει ότι επειδή παίζει ο Bradley Cooper θα πάει κατευθείαν για τα OSCAR. Μία ταινία με πολλά συστατικά αλλά εν τέλει άγευστη και άοσμη.

8. A Walk in the Woods


Θα μπορούσε να είναι μια ωραία ταινία για την εσωτερική αναζήτηση ενός άνδρα σε αντιδιαστολή με εξωτερικούς κινδύνους στα Απαλλάχια Όρη. Αλλά τελικά δεν είναι τίποτα από αυτά. Μια απίστευτα βαρετή ταινία που αναλώνεται σε ανούσιες συζητήσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών (Robert Redford, Nick Nolte).

7. Hot Pursuit

Παρότι πρωταγωνιστούν 2 από τις πιο καλές ηθοποιούς σε τέτοιου είδους ταινίες (χαλαρές κωμωδίες), η Reese Witherspoon και η Sophia Vergara, εν τέλει δεν καταφέρνει να δημιουργήσει κωμικές καταστάσεις παρά μάλλον σαχλά αστειάκια που κινούνται στα όρια του σωβινισμού.

6. Vacation


Ως συνέχεια του original Vacation του 1983 θα περίμενε κανείς κάτι αντίστοιχο. Αντίθετα, βλέπουμε μια χαζοαμερικανιά με ανόητο ομοφυλοφυλικό χιούμορ και καμία μα καμία αισθητική.

5. Stonewall

Ο Roland Emmerich αφήνει κατά μέρους τις περιπέτειες που γνωρίζει καλά (Ημέρα Ανεξαρτησίας, The Day After Tomorrow, Godjilla) και προσπαθεί να μας πει την ιστορία πίσω από το κίνημα που έδωσε ώθηση στην επανάσταση των Gay. E, τελικά έμεινε με την προσπάθεια...

4. The Age of Adaline


Η ταινία μάλλον σκάλωσε στην επίπεδη και ανούσια ερμηνεία της πρωταγωνίστριας, Blake Lively που δεν καταφέρνει να αποδώσει την ψυχοσύνθεση μιας ηρωίδας που είναι καταδικασμένη να μη γερνάει.

3. Jupiter Ascending

Οι Wachowskis μπορεί το 2015 να μας πρόσφεραν μια εκπληκτική σειρά, το Sense8, αλλά έπεσαν μάλλον έξω στην συγκεκριμένη ταινία. Καμία συνοχή στο σενάριο και ελάχιστη ανάπτυξη χαρακτήρων. Ακόμα και η παρουσία των Tattum και Redmayne δεν τη σώζουν.

2. Aloha

Πάλι Cooper, αυτή τη φορά με Emma Stone και Bill Murray. Το ίδιο αποτέλεσμα. Μπερδεμένο σενάριο και ουσία καμία. Α, και η Emmas Stone δεν πείθει και πολύ να έχει ασιατική καταγωγή.

1. Fantastic Four


Μπορεί να διαφωνείτε με τις παραπάνω 9 ταινίες (και εγώ διαφωνώ με κάποιες) αλλά νομίζω ότι η πρώτη θέση ανήκει δικαιωματικά στους Fantastic Four. Δεν είναι μόνο οι προσδοκίες από τις προηγούμενες ταινίες της Marvel, δεν είναι μόνο η ώθηση που έχουν αυτές οι ταινίες από την πρώτη στιγμή που κυκλοφορούν. Ακόμα και το cast ήταν συμπαθητικό. Παρόλα αυτά...κάκιστο σενάριο, απίστευτα μέτρια οπτικά εφέ και γενικά ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου.

Ποια ήταν η δική σας χειρότερη ταινία της χρονιάς? Κάντε ένα ψυχικό και γλιτώστε κάποιον από το μαρτύριο να την δει...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24