12 Ιουν 2015

ΦΑΚΕΛΟΣ SUPERLEAGUE...ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ (μέχρι 2 ψήφοι)

Μπορεί οι επιθετικοί να βάζουν τα γκολ και οι αμυντικοί να τα αποτρέπουν αλλά οι μέσοι και μάλιστα οι αμυντικοί μέσοι και κινούνται ακριβώς στο κέντρο του γηπέδου (και όχι μόνο) αποτελούν τον συνδετικό κρίκο των υπολοίπων αφού η μπάλα περνάει πάντα από τα πόδια τους. Πρέπει να έχουν πλήρη αίσθηση του γηπέδου, που βρίσκεται η μπάλα, οι συμπαίκτες αλλά και οι αντίπαλοί τους. Χρειάζονται αμυντική προσήλωση, πνευμόνια και οξυδέρκεια. Καλή πρώτη πάσα και δύναμη.

Αυτό είναι ο σύγχρονος αμυντικός χαφ πάνω στον οποίο στήνεται μια ομάδα.

Παρόλο που δεν είναι πάντα εύκολο να χαρακτηρίσεις κάποιον καθαρόμαιμο αμυντικό χαφ, εμείς θα επικεντρωθούμε σε αυτούς που χαρακτηρίζονται έτσι με την ευρύτερη έννοια (πχ Ζέκα). Ποιοι ήταν οι καλύτεροι όμως φέτος στη Superleague?



Κάρλος Ζέκα (ΠΑΟ)


Το μηχανάκι στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟ. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθαρό αμυντικό χαφ αλλά έχοντας παίξει πολλές φορές τη θέση, μάλλον (και) ως τέτοιος υπολογίζεται στον ΠΑΟ. Αστείρευτες δυνάμεις, πατάει κάθε γωνιά του γηπέδου, απροσπέλαστος αμυντικά, αξιόπιστος επιθετικά, σκυλί στις προσωπικές μονομαχίες και το κυριότερο. Όταν κάνει το λάθος, 9 στις 10 το διορθώνει μόνος του κυνηγώντας τον αντίπαλο μέχρι να του πάρει την μπάλα.

Γιάννης Μανιάτης (ΟΣΦΠ)


Αναντικατάστατος στον Ολυμπιακό, ο έλληνας διεθνής έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Ζέκα. Παράλληλα είναι ηγετική μορφή μέσα στο γήπεδο και μεταδίδει το υπερβολικό μερικές φορές πάθος στους συμπαίκτες του.

Πίτου Γκαρσία (Ατρόμητος)


Από τους πιο σταθερούς ξένους που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα τα τελευταία χρόνια. Ποιότητα, δύναμη, ταχύτητα και αξιοπιστία, αποτελεί το Α και το Ω της μεσαίας γραμμής του Ατρομήτου.

Έργκους Κάτσε (ΠΑΟΚ)


Όταν λείπει ο Κάτσε, ο ΠΑΟΚ χάνει το 50% της δύναμής του στο κέντρο. Μηχανάκι, με δυνατό σουτ, κυνηγάει κάθε μπαλιά, παθιάζεται, τσαμπουκαλεύεται, ταιριάζει με το DNA του ΠΑΟΚ. Τελεία και παύλα.

Σταύρος Τσουκαλάς (ΠΑΣ Γιάννινα)


Μπορεί στον ΠΑΟΚ  να μην έπιασε, αλλά στον ΠΑΣ βρήκε την ποδοσφαιρική αναγέννηση που έψαχνε και έκανε ένα εντυπωσιακό πρωτάθλημα, όντας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ομάδας. 

Δημήτρης Κουρμπέλης (Αστέρας Τρίπολης)


Το next best thing του ελληνικού ποδοσφαίρου για τον οποίον ερίζουν αρκετοί μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με συμμετοχή σε πάνω από 30 αγώνες φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη απέκτησε τις εμπειρίες που του έλειπαν και ίσως είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα.

Φερνάντο Γοδόι (Παναιτωλικός)


Αργεντινός όνομα και πράμα...δυνατός, δυναμικός και αναντικατάστατος. Έδεσε τη μεσαία γραμμή του Παναιτωλικού που για λίγο δεν μπήκε στα Play off και αυτός ήταν από τους καλύτερους της ομάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24