22 Φεβ 2015

Οι νικητές των OSCARS 2015 όπως τους ψηφίσατε εσείς!!!



Η μεγάλη μέρα έφτασε. Σήμερα τα ξημερώματα θα πραγματοποιηθεί η λαμπρή τελετή απονομής των φετινών βραβείων OSCAR, μιας χρονιάς όπου υπάρχουν μεν φαβορί αλλά όχι ακλόνητα όπως συνέβαινε συχνά στο παρελθόν. Σε λίγες κατηγορίες γνωρίζουμε με μεγάλη βεβαιότητα τους νικητές. Στις περισσότερες την κούρσα οδηγούν 2 ή και 3 υποψήφιοι με σχεδόν ίδιες πιθανότητες.


Αλλά για να δούμε τι ψηφίσατε εσείς? Ποιοι πιστεύετε ότι θα κερδίσουν τα φετινά βραβεία στις 6 σημαντικότερες κατηγορίες? Πόσο μέσα θα πέσουμε σε σχέση με τα τελικά αποτελέσματα?
Ας τα δούμε όμως ένα ένα….


OSCAR ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Τα προγνωστικά μιλάνε για μεγάλη μάχη μεταξύ των Boyhood και Birdman. Και στο δικό μας γκάλοπ το ίδιο συνέβη αλλά τελικά ξεχώρισε ένα. Το Boyhood με 27% βγήκε πρώτο στις προτιμήσεις των αναγνωστών μας ενώ με 22% το Birdman ακολούθησε. Τρίτο στις προτιμήσεις το The Theory of Everything με 18%. Αναλυτικά τα αποτελέσματα





1
Boyhood
27%
2
Birdman
22%
3
The Theory of Everything   
18%
4
American Sniper    
12%
5
The imitation game   
8%
6
The Grand Budapest Hotel
7%
7
Selma
6%
8
Whiplash
0%

OSCAR A’ ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ

Πιο ξεκάθαρα τα πράγματα σε αυτή την κατηγορία τουλάχιστον για τους αναγνώστες μας. Με μεγάλη διαφορά την 1η θέση καταλαμβάνει ο Eddie Redmayne από την ταινία The Theory of Everything με 48% ενώ αρκετά πιο πίσω ακολουθούν οι υόλοιποι.




1
Eddie Redmayne – The theory of everthing
48%
2
Michael Keaton – Birdman
19%
3
Benedict Cumberbarch– The imitation game
15%
4
Bradley Cooper – American Sniper
13%
5
Steven Carell – Foxcatcher
6%


OSCAR A’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ

Ίσως η κατηγορία με το μικρότερο ενδιαφέρον αφού το φαβορί δύσκολα θα κλονιστεί και όχι άδικα. Η εκπληκτική Julianne Moore για την ερμηνεία της στο Still Alice θα πάρει αυτό που της αξίζει εδώ και αρκετά χρόνια. Την άποψη αυτή συμμερίζονται και τα Koalakia με 51%. Οι υπόλοιπες έφαγαν τη σκόνη της Julianne…


1
Julianne Moore – Still Alice
51%
2
Marion Cotillard – Two days, One night
19%
3
Rosamund Pike – Gone Girl
13%
4
Reese Witherspoon – Wild
11%
5
Felicity Jones – The Theory of everything
7%


OSCAR Β’ ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ

Μεγάλη μάχη σε αυτή την κατηγορία. Οι αναγνώστες μας παρουσιάστηκαν διχασμένοι αν και την τελευταία μέρα ξεχώρισε κάπως ο J.K. Simmons για την απίστευτη ερμηνεία του στο Whiplash με 30%. Από κοντά Norton και Hawke με 26% και 24% αντίστοιχα. Αναλυτικά…




1
J.K. Simmons Whiplash
30%
2
Edward Norton – Birdman
26%
3
Ethan Hawke – Boyhood
24%
4
Robert Duvall – The Judge
14%
5
Mark Ruffalo – Foxcatcher
7%



OSCAR Β’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ

Εδώ μέτρησε το όνομα. Το μέγεθος του διαμετρήματος της ηθοποιού που λέγεται Meryl Streep. Πιθανότατα σε αυτή τη κατηγορία θα πέσουμε έξω αφού δεν παρουσιάζεται ως φαβορί η πολλάκις υποψήφια για OSCAR Streep. Παρόλα αυτά, οι αναγνώστες μας της έδωσαν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα για την ταινία Into the Woods με 34% ενώ με 28% κατέταξαν στη 2η θέση το φετινό φαβορί, Patricia Arquette.

1
Meryl Streep – Into the Woods
34%
2
Patricia Arquette – Boyhood
28%
3
Emma Stone – Birdman
16%
4
Keira Knightley
12%
5
Laura Dern – Wild
9%

OSCAR ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ


Δύσκολα τα πράγματα εδώ. Λέγεται ότι οι 2 βασικές κατηγορίες (Καλύτερη Ταινία και Καλύτερη Σκηνοθεσία) θα μοιραστούν στα δύο B των φετινών βραβείων. Στο γκάλοπ μας ίσχυε το αντίθετο μέχρι και χτες. Σήμερα όμως με μόλις 1% διαφορά πέρασε μπροστά ο Inarritu για το Birdman. Μένει να δούμε αν θα επαληθευτούμε.


1
Alexandro G. Inarritu – Birdman
28%
2
Richard Linklater - Boyhood
27%
3
Bennett Miller – Foxcatcher
16%
4
Morten Tyldum – The imitation Game
16%
5
Wes Anderson – The Grand Budapest Hotel
13%

Αύριο λοιπόν, θα ξέρουμε κατά πόσο πέσαμε μέσα στις προβλέψεις μας. Παίζουμε πάντως γύρω από τα φαβορί και δείχνει ότι οι αναγνώστες του blog μας παρακολουθούν κινηματογράφο και ενημερώνονται για τα δρώμενα.

And the Oscar goes to……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24