4 Οκτ 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η ΒΙΟΧΗΜΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ BLOCKBUSTER ΤΑΙΝΙΩΝ MARVEL!! (Μέρος 2ο)






Έστω και με κάποια καθυστέρηση έφτασε η ώρα για το 2ο μέρος του μικρού αφιερώματος μας στην Marvel και τις ταινίες της. Μην ξεχνάτε να ψηφίζετε στο γκάλοπ μας για τις 3 αγαπημένες σας σειρές ταινιών. Οι X-MEN με πρωτεργάτη τον Wolverine προηγούνται αλλά με μικρή διαφορά.

Για να δούμε τις μας έμεινε λοιπόν....



SPIDERMAN (2002, 2004, 2007, 2012, 2014…2018)


Δύο τριλογίες περιλαμβάνει το μενού για έναν από τους πιο αγαπητούς ήρωες της Marvel, τον άνθρωπο αράχνη. Η πρώτη ολοκληρώθηκε το 2007 ενώ η δεύτερη με την ονομασία «The Amazing Spiderman» ξεκίνησε το 2012 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018. Στην πρώτη τριλογία, που θεωρείται κατά πολλούς ανώτερη πρωταγωνιστούσαν οι Tobey Maguire ως Peter Parker-Spiderman, η Kirsten Dunst ως η αγαπημένη του και τον ρόλο των κακών έπαιξαν διάφοροι ηθοποιοί όπως ο Willem Dafoe, ο Alfred Molina, ο James Franco, o Thomas Haden Church και ο Topher Grace. Το συγκεκριμένο franchise είναι ακόμα ένα παράδειγμα της επιτυχημένης πορείας της Marvel αφού καταφέρνει εισπακτικά να διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα με εισπράξεις που κυμαίνονται από τα 700 εκ. $ μέχρι τα 900 εκ. $ για όλες τις ταινίες της σειράς, υπερκαλύπτοντας κατά 4 περίπου φορές το 1 δις $ που έχει κοστίσει η παραγωγή όλων των ταινιών.


Χρησιμοποιώντας την ιδιοφυϊα του στη μηχανική, ο ήρωας έχει δημιουργήσει μια σειρά από στοιχεία εξοπλισμού που του επιτρέπει να αντιμάχεται τους κακούς!! Μερικά από αυτά είναι ο ιστός, που είναι ένα κολλώδες και ελαστικό πολυμερές που έχει τις ιδιότητες του οργανικού ιστού. Για να εκτοξεύει τον ιστό του δημιούργησε τον κατάλληλο εκτοξευτή που του επιτρέπει να εκτοξεύσει το υλικό σε απόσταση 15 ή 20 μέτρων. Άλλα, λιγότερο γνωστά «όπλα» του είναι οι αραχνοπομποί που χρησιμοποιούνται για νε εντοπίζουν τον στόχο σε απόσταση μέχρι 20 μίλια, η ζώνη εξοπλισμού όπου διατηρεί ανταλλακτικά από τους εκτοξευτές ιστού, το αραχνοαυτοκίνητο και το αραχνοσήμα που είναι μια πολύ δυνατή λάμπα στη μέση της ζώνης εξοπλισμού που προβάλλει τη μάσκα του ήρωα.
Εν αναμονή του μακρινού 2018 λοιπόν!!

HULK (2003, 2008…2015)

Ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ήρωες της Marvel ο ηλικίας 50 ετών Hulk (πρωτοεμφανίστηκε το 1962) είναι ταυτόχρονα και από τους πιο ριγμένους κινηματογραφικά με 2 μόλις ταινίες που δεν είχαν και μεγάλη απήχηση. Επίσης, το sequel της ταινίας του 2008 έχει ανακοινωθεί και ξε-ανακοινωθεί κανά 2-3 φορές και τώρα αναμένεται το 2015 (ίδωμεν). 

Μετά την έκθεσή του σε έκρηξη μίας βόμβας ακτίνων γάμμα, ο φυσικός επιστήμων Bruce Banner μεταμορφώνεται σε ένα εξαγριωμένο τέρας, το Χαλκ. Ο χαρακτήρας συχνά καταδιώκεται από την αστυνομία και το στρατό, εξαιτίας των καταστροφών που επιφέρει στο πέρασμά του. Παρότι το χρώμα του δέρματός του έχει υποστεί κατά καιρούς αλλαγές, ο Χαλκ εικονίζεται συνήθως πράσινος. Στα πενήντα χρόνια παρουσίας του, έχει εμπλακεί σε μάχες με σχεδόν άπαντες τους ήρωες και τους κακοποιούς του σύμπαντος της Marvel.



Σημαντικοί ηθοποιοί έχουν υποδυθεί χαρακτήρες των ταινιών Hulk όπως ο Eric Bana και Edward Nortn ως Hulk, η Jennifer Connely, ο Nick Nolte, η Lyv Tyler, o William Hurt και άλλοι. Εισπρακτικά δεν παρουσίασε εντυπωσιακά νούμερα με περίπου 300 εκ. $ εισπράξεις για κάθε μία από τις ταινίες καλύπτοντας πάντως περίπου στο διπλάσιο το Budget που ήταν περιορισμένο. Ότι δίνεις παίρνεις λοιπόν…!!!! Φυσικά, πέρα των δύο παραπάνω ταινιών ο Hulk έχει πάρει μέρος και σε άλλες ταινίες ηρώων της Marvel συμπληρώνοντας ιδανικά το καστ παρέα με άλλους ομοίους του!


GHOST RIDER (2007, 2012)

Ένας από τους πιο σκοτεινούς ήρωες της Marvel, o κατά κόσμος Johhny Blaze πούλησε την ψυχή του στον διάβολο ώστε να αποκτήσεις τις δυνάμεις του και να σώσει τον πατέρα του. Εντυπωσιακή εμφάνιση αφού είναι τυλιγμένος σε φωτιά και οδηγεί μια εντυπωσιακή μηχανή μάχεται ενάντια στους κακούς συνήθως για να σώσει κάποιον αγαπημένο του. Πέρα από τον Blaze, αργότερα στα βιβλία εμφανίστηκαν ακόμα 3 χαρακτήρες ως Ghost Riders, o Daniel Ketch ντυμένος με μαύρο δερμάτινο τζάκετ, γκρι παντελόνι και μια μυστικιστική αλυσίδα γύρω από το λαιμό του, η εκ Νικαράγουα ορμώμενη Alejandra που όμως δεν μακροημέρευσε αφού ο Blaze της πήρε πίσω τις δυνάμεις της και ο λατίνος Robbie Reyes που οδηγάει αυτοκίνητο αντί μηχανής

Ο Nicholas Cage πρωταγωνίστησε στις 2 ταινίες που κυκλοφόρησαν ενώ δίπλα του εμφανίστηκαν οι Eva Mendes, Wes Bentley, Sam Elliot στην πρώτη ταινία και οι Ciaran Hinds, Violante Placido στη δεύτερη.  Με 280 εκ. και 135 εκ. $ εισπράξεις περίπου δεν απόλαυσε την επιτυχία άλλων ταινιών της Marvel. Αποτέλεσμα να μην προβλέπεται για την ώρα κάποια νέα ταινία με ήρωα τον Blaze. Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει η πρόταση του ίδιου του Cage, ο οποίος δήλωσε ότι δύσκολα θα ξαναπαίξει τον συγκεκριμένο ήρωα και ότι θα είχε ενδιαφέρον η 3η ταινία, αν υπάρξει, να έχει γυναίκα ήρωα!


IRON MAN (2008, 2010, 2013)

Ένας από τους πλέον αγαπητούς ήρωες της Marvel που όμως πήρε τεράστια ώθηση από τον ηθόποιο που τον ενσάρκωσε αφού ο Robert Downey Junior έχει ταιριάξει γάντι στον ρόλο του πλούσιο, πανέξυπνου, πνευματώδους και ολίγον παρανοϊκού Tony Stark ο οποίος κατασκεύασε μία πανίσχυρη στολή που του δίνει τρομερές δυνάμεις και τη δυνατότητα να ίπταται με προωθητήρες στα πόδια και τα χέρια.
3 οι ταινίες με αποκλειστικό  και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Iron Man ενώ έχει συμμετάσχει και στους Avengers ως μέλος της επίλεκτης ομάδας των εκδικητών. Μαζί με τον Downey αρκετοί γνωστοί ηθοποιοί όπως ο Terrence Howard, Jeff Bridges, Gwyneth Paltrow, Scarlett Johansson, Michey Rourke, Samuel Jackson, Guy pearce, Ben Kingsley. Ακριβό καστ, ακριβή παραγωγή αλλά τα έβγαλε τα λεφτά της. Η πρώτη ταινία είχε εισπράξεις πάνω από 500εκ. $, η δεύτερη 600εκ. $ και η τρίτη έκανε απίστευτο ρεκόρ με εισπάξεις πάνω από 1,2 δις $. Έτσι έγινε η 6η εμπορικότερη ταινία στην ιστορία, η 2η για το 2013 (1η για τη χρονιά και 5η συνολικά το «Frozen»!!!!) και το εμπορικότερο treequel!! Πολλά ρεκόρ για μια πολύ αγαπημένη ταινία!

Η συνέχεια για τον ήρωα και τον Downey προβλέπει 2 συνέχειες των Avengers που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον και αναμένεται να σπάσουν κάθε ρεκόρ εισπράξεων!


THOR (2011, 2013)

Ο Thor είναι ένας ήρως που βασίζεται σε έναν νορβηγικό μυθικό θεό, τον Ασγκάρο Θεό των κεραυνών που έχει ως βασικό όπλο τον μαγικό σφυρί Mjolnir που του δίνει τη δυνατότητα (μεταξύ άλλων) να πετάει και να χειραγωγεί τον καιρό. Η ζωή του μοιράζεται μεταξύ του πλανήτη του Άσγκαρντ και την γη όπου εξορίζεται λόγω της αλαζονείας του και της απερισκεψίας του. Εκεί γνωρίζει και ερωτεύεται μια παλαβιάρα γήινη που είναι η μόνη που πείθεται για την ύπαρξή του εξ αρχής. Πρωτοεμφανίστηκε το 1962 στα βιβλία της Marvel ενώ το 2011 έκανε την εμφάνισή του και στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Chris Hemsworth υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Kenneth Branagh. Μαζί του η Ntalie Portman, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgard, Rene Russo και ο μεγάλος Anthony Hopkins. Με σχετικά χαμηλό μπάτζετ και εισπράξεις 450 και 630 εκ $ περίπου οι 2 ταινίες απέφεραν καρπούς και θεωρήθηκαν αρκετά πετυχημένες. 


 Έχει ανανκοινωθεί ότι ετοιμάζεται και 3η ταινία με τον ήρωα αλλά ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε θα κυκλοφορήσει. 


Εδώ κλείνει ο κύκλος του αφιερώματος στους 10 ήρωες της Marvel που έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο σε συνέχειες ταινιών. Από το αφιέρωμα λείπουν ταινίες όπως το Daredevil, Elektra, Man-thing ή το καινούργιο Guradians of the Galaxy αφού έχει κυκλοφορήσει μόνο 1 ταινία από το καθένα. Επίσης λείπει το Avengers που αποτελεί ουσιαστικά συνδυασμό κάποιων εκ των παραπάνω ταινιών αφού συγκεντρώνει αρκετούς από τους αγαπημένους υπερήρωες.
Μην ξεχάσετε να ψηφίσετε στο γκάλοπ που τρέχει στο blog μας επιλέγοντας μέχρι και 3 αγαπημένους ήρωες της Marvel. Γνωρίζουμε ότι η επιλογή είναι δύσκολη αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος κρατάει τα σκήπτρα και ποιος είναι ο πρώτος μεταξύ πρώτων!!!
Και μια τρελή ιδέα…δεν θα είχε ενδιαφέρον μια ταινία όπου οι υπερήρωες θα μάχοντας μεταξύ τους μέχρι τελικής πτώσεως????

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24