28 Αυγ 2013

The Big Wedding (2013 – ελληνιστί «O Γάμος της Χρονιάς»)




Βαθμολογία 2,5 / 5
 




Κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει! déjà vu ή μήπως το Hollywood έχει ξεμείνει από ιδέες για κωμωδίες. Μάλλον το δεύτερο…!! Πάντως θα ήμουν άδικος αν πω ότι δεν πέρασα 1,5 περίπου ώρα ευχάριστα.

Το κάστ πάντως προμήνυε κάτι πολύ ιδιαίτερο αφού τόσο η παλιά όσο και η νέα γενιά της χολιγουντιανής ηθοποιίας παρέλασε από την ταινία. Μετρήστε…Robert DeNiro, Diane Keaton, Susan Sarandon, Robin Williams (οι παλαίμαχοι) και Katherine Heigl, Amanda Seyfried, Topher Grace, Ben Barnes (τα τσικό).

Όχι βέβαια ότι το βοηθητικό καστ ήταν άσχημο αλλά τόσοι πολλοί πρωταγωνιστές μαζεμένοι, σε λίγες ταινίες απαντώνται. Η υπόθεση όχι κάτι το ιδιαίτερο. Στο σπίτι της οικογένειας έχει μαζευτεί όλο το σόι (νυν, πρώην, αδέρφια, ξαδέρφια και δε συμμαζεύεται). Μέχρι και η βιολογική μητέρα και αδερφή του γαμπρού (από την Κολομβία) εμφανίζεται. Η υπόθεση μπλέκει όταν ο γαμπρός αποκαλύπτει ότι δεν έχει πει στην βιολογική του μητέρα ότι οι θετοί του γονείς είναι χωρισμένοι. Έτσι αποφασίζουν να παίξουν θέατρο (του παραλόγου) και όπως είναι λογικό γίνεται της τρελής!!!


Δεν υπάρχει κάποια έκπληξη ως προς την ταινία. Η αναμενόμενη πλοκή, τα αναμενόμενα αστεία, η αναμενόμενη έως και αδιάφορη και διεκπεραιωτική σκηνοθεσία. Η χημεία και το ταλέντο όμως των πρωταγωνιστών δίνει το κάτι παραπάνω που μετατρέπουν την ταινία από μια μεγάλη μετριότητα σε μια ευχάριστη επιλογή για ιδιωτική προβολή με φίλους και ποπ-κορν. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η αίσθηση που πήρα κυρίως από τους 4 μεγάλους της υπόθεσης, ότι απολαμβάνουν πολύ τη συγκεκριμένη ταινία και ότι τους βγαίνει αβίαστα.

Εν κατακλείδι….μια ευχάριστη ταινία χωρίς υπερβολές και ανατροπές, με υπέροχο καστ που αξίζει να του αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας. Πολλές οι στιγμές του γέλιου (όχι του ξέφρενου βέβαια) και….αυτό. Τι άλλο θέλετε από μια κωμωδία!!?!??!!

1 σχόλιο:

who is online

Ad24