30 Αυγ 2018

"Το καλοκαίρι εκείνο", ένα βιβλίο από τη Νατάσα Γκουτζικίδου

Γράφει η Μαίρη Τσίλη

"Άραγε πότε είναι δυνατόν να ενωθεί το παρόν που αντέχεις και ζεις με το παρελθόν που έσβησε από μόνο του; Άραγε πόσες διαδρομές μπορεί να κάνει η μοίρα μέχρι να κλείσουν παλιοί λογαριασμοί;  

Κάθε ερώτημα βρίσκει την απάντηση του και καθέ δίκιο και άδικο την απόδοση του, στο καινούργιο βιβλίο της αγαπημένης συγγραφέως Νατάσας Γκουτζικίδου! Καλοτάξιδο!"

Με αγάπη αληθινή και με εκτίμηση ψυχής, Μαίρη Τσίλη 

"Το καλοκαίρι εκείνο" , κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ωκεανίδα Λευκάδα, 1939. 
Ομίχλη καλύπτει το νησί και η γιαγιά Ερατώ ξαγρυπνά νιώθοντας πως οι οιωνοί προμηνύουν και πάλι το κακό. Δυο παιδιά παίζουν ανέμελα με το βλέμμα στραμμένο στις δαντελωτές παραλίες του τόπου τους, εκεί που η ζωή ακολουθεί τους δικούς της ρυθμούς δίχως να νοιάζεται για τα τερτίπια θεών και ανθρώπων. Λίγο μετά, ξεσπά ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος για να ξεριζώσει ζωές και να σκορπίσει την καταστροφή. Τοσκάνη, δεκαετία του ’60. Η Αντζελίνα, μια όμορφη νεαρή γυναίκα, περνά την καθημερινότητά της τριγυρνώντας στους αμπελώνες του πατέρα της και ζωγραφίζοντας μεσαιωνικούς πύργους, μέχρι που στη ζωή της εισβάλλει ο μυστηριώδης Τζοβάνι. Ποια μοίρα δένει άρρηκτα τις ζωές τους; Ποιες δυνάμεις συνωμοτούν για να φέρουν στην επιφάνεια μυστικά που αρνούνται να μείνουν για πάντα θαμμένα στο πέρασμα του χρόνου; Από τη Λευκάδα στην Τοσκάνη κι αποκεί στη Ρώμη, στήνεται μια μυστική γέφυρα για να ενώσει το παρόν με το παρελθόν και να συνδέσει τα κομμάτια μιας ιστορίας που δεν λέει να ξεχαστεί μέχρι να κλείσουν οι παλιοί λογαριασμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24