30 Απρ 2017

The Grand Budapest Hotel (2014, ελληνιστί «Το Ξενοδοχείο Grand Budapest»)



Βαθμολογία 4/5

Τη συγκεκριμένη ταινία την είχα πολύ καιρό στο πίσω μέρος του μυαλού μου ως μια ταινία που πρέπει να δω. Και λόγω καστ, και λόγω σκηνοθέτη Wes Anderson και λόγω κριτικών και βραβεύσεων (9 υποψηφιότητες για OSCAR με 4 κερδισμένα σε τεχνικές κατηγορίες). Τελικά Σάββατο βράδυ, μετά από μια μέρα στους δρόμους αποφάσισα να την δω και δεν το μετάνοιωσα καθόλου.

Η ταινία περιγράφει την ιστορία του Gustave H. ενός πολύ γνωστού και επιτυχημένου φροντιστή του διάσημου ξενοδοχείου και του Lobby boy Zero Moustafa (Tony Revolori), που καταλήγει να γίνει ο πιο πιστός του φίλος. Το κύριο μέρος της ιστορίας αφορά την προσπάθεια των 2 τύπων να αποδείξουν ότι ο Gustave (Ralph Fiennes) δεν είναι ο δολοφόνος της Madame D. (Tilda Swindon). Απέναντί του έχει την οικογένεια της εκλιπούσας που έχει βάλει στο μάτι την αμύθητη περιουσία της. Κλοπές έργων τέχνης, δολοφονίες, αποδράσεις από τη φυλακή και άλλα πολλά περιλαμβάνονται στο ρεπερτόριο αυτής της εκπληκτικής ταινίας.


Πριν την ξεκινήσω πίστευα ότι το ατού της ήταν το εξαιρετικό καστ αφού παρελαύνουν από αυτό καμιά δεκαριά τουλάχιστον πρώτα ονόματα του Χόλυγουντ (Norton, Abraham, Keitel, Swindon, Goldblum, Wilson, Dafoe, Law, Wilkinson, Brody) έστω και για μερικά δευτερόλεπτα. Και όμως....δεν ήταν αυτός ο λόγος που η ταινία απέσπασε τόσο καλές κριτικές. Ο λόγος ήταν η απλά ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ φωτογραφία της, η σκηνογραφία της και γενικότερα η παραγωγή της. Απίθανες εικόνες, πλάνα άριστα σκηνοθετημένα, γρήγορος ρυθμός και ένα δίδυμο που ταίριαξε απόλυτα ερμηνευτικά. Συνυπολογίστε  σε αυτό και την εξαιρετική μουσική επένδυση από τον δικό μας Alexandre Desplat και τότε έχετε μια υπέροχη ιστορική κωμωδία.


Σίγουρα μία από τις πιο πρωτότυπες και «ευκολοχώνευτες» ταινίες που μπορείτε να δείτε. Πραγματικά σε κάνει να χάνεσαι σε μια άλλη εποχή, η οποία παρότι ήταν η δυσκολότερη για την Ευρώπη του 20ου αιώνα, παρόλα αυτά της δίνει τόσο χρώμα που την κάνει σχεδόν σουρεαλιστική.

ΥΓ: Θέλουμε περισσότερη Tilda Swindon!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24