17 Μαρ 2016

Kung Fu Panda 3 (2016, ελληνιστί «Κουνγκ Φου Πάντα 3»)



Βαθμολογία 3,5 / 5


Αγαπημένη ταινία κινουμένων σχεδίων και φυσικά το 3ο μέρος της σειράς δεν θα μπορούσε να μας απογοητεύσει.  Χωρίς να παρουσιάζει κάτι το καινοτόμο ή το πρωτότυπο σε σχέση με τις 2 προηγούμενες ταινίες, διατηρεί το ίδιο χιούμορ, τις έξυπνες ατάκες και την γλυκύτητα των χαρακτήρων.

Η συνέχεια της περιπέτειας του Po (με τη φωνή του Jack Black), τον βρίσκει αντιμέτωπο με έναν πανίσχυρο εχθρό από το υπερφυσικό  ονόματι Kai (J.K. Simmons) αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό αφού θα πρέπει να υπερνικήσει τους φόβους του, να πιστέψει στον εαυτό του και να γίνει ο Master της υπόθεσης αλλιώς ο κόσμος την έχει βαμμένη.  O Kai αφού αναδύεται στη γη, περιδιαβαίνει την Κίνα κατατροπώνοντας όλους τους Kung Fu masters και μόνο ο Po μπορεί να τον σταματήσει. Όταν μάλιστα όλη η συντροφιά του γίνεται έρμαιο των ορέξεων του Kai, θα του μείνει μόνο η υποστήριξη μιας μυστικής φυλής Panda, στην οποία ανήκει και ο χαμένος πατέρας του Kai. O Po θα πρέπει να αποδεχτεί τον νέο του ρόλο ως Kung Fu Master και να μετατρέψει τη φιλήσυχη αγέλη των pandas σε φονική μηχανή!!


Πολλά τα θετικά στοιχεία της ταινίας. Πολύ προσεγμένα και ζωντανά animations χωρίς να γίνεται κατάχρηση της τεχνολογίας διατηρώντας έτσι την απαραίτητη παιδικότητα. Από κοντά βέβαια και η ηθοποιία, όσο και αν ακούγεται παράξενο για μια ταινία κινουμένων σχεδίων, αφού οι ηθοποιοί που δάνεισαν τις φωνές τους στους ήρωες κάνουν εξαιρετική δουλειά. Πάντως με τέτοιο καστ, μια οποιαδήποτε ταινία είχε σίγουρη την επιτυχία!! Jack Black, Angelina Jolie, J.K. Simmons, Kate Hudson, Lucy Liu, Bryan Cranston, Dustin Hoffman, Jackie Chan είναι μερικοί από τους πρωταγωνιστές που έχουν το δύσκολο έργο να δώσουν ζωή στους χαρακτήρες. Και το κάνουν υπέροχα....!! Στα θετικά πρέπει να προσμετρηθεί ο πολύ καλός ρυθμός του σεναρίου που δεν έχει απολύτως κανένα κενό, δεν κουράζει σε καμία περίπτωση και, όλως παραδόξως, βγάζει νόημα!! Στα αρνητικά, το γεγονός ότι ορισμένα αστεία ή ατάκες της ταινίας, λογικά μάλλον, απευθύνονται στο πολύ νεανικό κοινό και δείχνουν κάπως χαζά. Επίσης, ο χρόνος που αφιερώνεται στο χωριό των Panda είναι λίγος με αποτέλεσμα να μην ξεχωρίζει κάποιος χαρακτήρας, ίσως εκτός από τον μπαμπά του Po, που έχει μερικές υπέροχες στιχομυθίες με τον θετό πατέρα του Po. 


Καλά όλα αυτά, αλλά για να πω την αλήθεια μερικές ταινίες δεν χρειάζεται να τις υπεραναλύουμε. Αρκεί απλά να τις απολαμβάνουμε και να νοιώθουμε πάλι παιδιά. Και η σειρά ταινιών Kung Fu Panda το πετυχαίνει αυτό. Μην τη χάσετε...!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24