16 Νοε 2014

3o DEBATE: Χωρίς μουσική δεν ζούμε οπότε…ελληνικά ή ξένα??




Αφού αφήσαμε τα φιλοζωικά θέματα και το αιώνιο ερώτημα πρωτεύουσα ή συμπρωτεύουσα ας πάμε σε κάτι μουσικό. Άραγε υπάρχει άνθρωπος που δεν ακούει μουσική είτε σε συγκεκριμένες περιστάσεις είτε απλά όλη μέρα?? Μάλλον όχι. Αλλά τι μουσική μας αρέσει να ακούμε? Λαϊκά, έντεχνα, ποπ, ροκ, μέταλ, ραπ, κλασική, gospels…Άπειρα μουσικά είδη που το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

Όμως οι περισσότεροι έχουμε μια πιο γενική προτίμηση όσον αφορά τη μουσική. Αυτό έχει να κάνει με το αν μας αρέσει περισσότερο η ελληνική ή η ξένη. Που μας αρέσει να διασκεδάζουμε βρε αδερφέ …σε ροκάδικο και κλαμπάκι ή ελληνάδικο και μπουζούκια? Εγώ θα έλεγα και στα δύο αλλά για να δούμε τι λέτε και εσείς…
Ποιο είδος μουσικής προτιμάτε…ελληνική ή ξένη?

Για να δούμε....


Απλά…ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

 1) Γιατί… απλά είμαστε έλληνες
 2)  Γιατί… ποιος δεν έχει καψουρευτεί με κάποιο ελληνικό λαϊκό άσμα?
 3)  Γιατί …μου αρέσει να καταλαβαίνω τι τραγουδάω και να καταλαβαίνει και ο άλλος όταν του το τραγουδάω ή του το αφιερώνω
 4) Γιατί… άκουγες και στο χωριό σου Madonna????
 5)  Γιατί… το ελληνικό τραγούδι είναι πιο προσιτό. Όσο να ναι είναι πιο εύκολο να δεις Live την Αλεξίου απ’ ότι τους Coldplay (εξαιρούνται οι Scorpions που κάνουν περισσότερες εμφανίσεις στην Ελλάδα και από την Έφη Θώδη).

ΞΕΝΑ… και ξερό ψωμί!

 1)  Γιατί… οι ξένοι δημιουργοί είναι πιο ψαγμένοι.
 2) Γιατί… αν κάτι το ακούνε εκατομμύρια άνθρωποι, ε δεν μπορεί, θα είναι καλό.
 3) Γιατί… όπως και να το κάνουμε υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία.
 4)   Γιατί… γενικά οι Έλληνες έχουμε ένα ψώνιο με τα ξένα προϊόντα.
 5)  Γιατί… το μάρκετινγκ των ξένων τραγουδιστών είναι τέτοιο που σε κάνει να μην μπορείς να τους αγνοήσεις.


Προσωπικά, ακούμε όλα τα είδη με μια ελαφριά προτίμηση στο ξένο (κατά βάση) αλλά και ελληνικό ροκ. Είμαστε της άποψης ότι όλα τα τραγούδια και όλα τα είδη μουσικής αποτελούν εκφάνσεις της ίδιας τέχνης (με αυτή την έννοια όλα είναι έντεχνα). Από εκεί και πέρα είναι θέμα ακουσμάτων και τι έχει συνηθίσει να ακούει το αυτό του κάθε ακροατή!!!

ΥΓ: Θα ήταν χαρά μας να μοιραζόσασταν μαζί μας τους αγαπημένους σας τραγουδιστές!!


5 σχόλια:

who is online

Ad24