1 Ιουλ 2014

Η Παναγία της Πάφου (2ος Διαγωνισμός Ελεύθερης Γραφής)


10η Συμμετοχή  από την Βλαδιβάλια Κωνσταντίνου

 
Τα ταξίδια έχουν τη μοναδική ικανότητα να μας αναζωογονούν, να μας ηρεμούν, ακόμα και να μας διαμορφώνουν χαρακτήρα μέσα από τις εμπειρίες που προσφέρουν. Η Πανάγια είναι ένα χωρίο της Πάφου το οποίο είναι πολύ όμορφο και υπέροχο. Αν θέλετε  να το επισκεφτείτε από κοντά θα μείνετε άφωνοι  για το λόγο ότι σας μαγεύει με τα μικρά σπιτάκια της   με τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά της που φυτρώνουν στην γη και με τες γιαγιάδες που ζυμώνουν και μαγειρεύουν και η μυρωδιά των φαγητών   να απλώνεται τριγύρω στο χωρίο ,τους παππούδες στα μικρά χωραφάκια να καλλιεργούν την γη και να φυτεύουν ζουμερά φρούτα .
Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να μείνετε η να κατασκηνώσετε στα υπέροχα της δάση που πάντα εκεί  υπάρχει ησυχία και ηρεμία δηλαδη είναι σαν παράδεισος  γαλήνης και ηρεμίας . Μπορείς να εξερευνήσεις τον χώρο της και να δεις  την πολύ ωραία θέα και  να βγάλεις φωτογραφίες και το καλύτερο  να περάσεις αξέχαστα που αυτά θα μείνουν  στην υπόλοιπη ζωή σου! 


Εκεί θα μαγευτείς αν θα πας την νύχτα. Αν κάνεις περίπατο θα είναι το κάτι άλλο ! Θα  σε περιτριγυρίζουν αστερία και θα μυρίζεις την φρεσκάδα της φύσης. Θα ακούς παράξενους ήχους ,αλλά θα είσαι  πάντα ασφαλής. Η Πανάγια της Πάφου είναι ένα υπέροχο οικοσύστημα με ζώα και φυτά .
Αν πας το χειμώνα θα δεις ότι σε κάθε σημείο του χωριού να φυτρώνουν  αμυγδαλιές, να ακούς φύλλα να πέφτουν  από τα δέντρα και καμινάδες να είναι με καπνούς γιατί τον χειμώνα είναι πολύ ωραία γιατί  θα  έχεις την ευκαιρία να ανάψεις το τζάκι με ξύλα που μοσχοβολούν και έτσι θα μένεις στην ζεστασιά του χώρου.
Αλλά δεν είναι μόνο τον χειμώνα έτσι υπέροχα.!
Το καλοκαίρι είναι και καλυτέρα .Όταν ξυπνάς το πρωί θα ακούς τα περιστέρια και τα πούλια να σου κελαηδάνε στο πρωινό σου ξύπνημα   και θα έχεις την δυνατότητα να φας ένα  χωριάτικο πρωινό που θα σου δώσει την δύναμη για  την επομένη σου μέρα .Μπορείς να πας να εξερευνείς τις εκκλησιές, να  δεις παππούδες με ένα πελώριο χαμόγελο να σου πουλάνε φρούτα που είναι ολόφρεσκα και να σου πουλάνε παραδοσιακά φαγητά.
Στην Πανάγια μπορείς να επισκεφτείς τον Στατό Άγιο  Φώτιο .Είναι ένα χωρίο που διοργανώνει μικρές εκδηλώσεις κάθε χρόνο.
Η Πανάγια πιστεύω και είναι αλήθεια πως κάθε εποχή να πας  θα είναι υπέροχα. Ένα θα σας έλεγα πως αν θα χρειαστείτε διακοπές η Πανάγια θα σας αφήσει άφωνη με αυτά που έχει και θα έχετε την πιο αξέχαστη εμπειρία  που είχατε πότε!

3 σχόλια:

who is online

Ad24