28 Απρ 2014

The Outsider (2013 – ελληνιστί «Ο έξω από δω» και μακριά από εμάς να συμπληρώσω)




Βαθμολογία 2 / 5


Τι να περιμένει κανείς από μια ταινία με βαθμολογία 4,5 / 10 στο IMDB και 5% στο Rotten Tomatoes?? Όχι πολλά, είναι η άμεση και σωστή απάντηση. Έτσι και εμείς, αποφασίζοντας να δούμε αυτή την ταινία με άγνωστους πρωταγωνιστές έναντι των άλλων 2 επιλογών μας (Bloom και Whitaker από τη μια και Cage από την άλλη) ποντάραμε στο γεγονός ότι όταν δεν περιμένεις πολλά δεν απογοητεύεσαι και εύκολα. Μεγάλη αλήθεια…..!!!
Η ταινία είναι μια κλασική περιπέτεια όπου ένας στρατιωτικός-μισθοφόρος, ο Λεξ Γουόκερ ενημερώνεται (με άκομψο σχετικά τρόπο) ότι η κόρη του, η οποία ζει στο Λος Άντζελες βρέθηκε νεκρή από υπερβολική δόση ναρκωτικών (βοήθησε και το γεγονός ότι έπεσε και από μια γέφυρα). Μην μπορώντας να το πιστέψει, ταξιδεύει μέχρι το Λ.Α. για να αναγνωρίσει το πτώμα και να κανονίσει την κηδεία. Εκεί διαπιστώνει ότι το πτώμα ανήκει σε μια φίλη της κόρης του (η αλήθεια είναι ότι έμοιαζαν αρκετά) και ότι τελικά η κόρη του αγνοείται. Προσπαθώντας να ανακαλύψει τα ίχνη της μπλέκεται στα δίχτυα ενός πλούσιου απατεώνα-δολοφόνου-κλέφτη-ότι άλλο θέλετε εσείς που θέλει να καλύψει τις απάτες του με κάθε τρόπο.

Ως σενάριο ακούγεται, και είναι, σχετικά ενδιαφέρον και ασφαλές για μια τέτοια ταινία. Αλλά δυστυχώς μέχρι εκεί…! Οι σχετικά άγνωστοι ή ξεχασμένοι στο χρόνο ηθοποιοί, με εξαίρεση τον ξεπεσμένο τα τελευταία χρόνια James Caan (O Νονός, Misery) προσφέρουν αυτό που μπορούν, δηλαδή μπορμπότσαλα. Shannon Elizabeth (American Pie), Jason Patric (Speed 2), Melissa Ordway (Ted) και Craig Fairbrass (The Bank Job) δεν δένουν ως καστ σε καμία περίπτωσω. Μέτριες έως άχαρες ερμηνείες σε εύκολους μάλιστα ρόλους. Για το σενάριο τα είπαμε. Σχετικά καλό, στη βάση του τουλάχιστον, αλλά δεν κυλάει ομαλά. Κάπου το μπερδεύει το πράγμα. Σε αυτό συντελεί και η άνευ φαντασίας σκηνοθεσία του Brian Miller που χρησιμοποιεί πολλά κλισέ. Μειονέκτημα επίσης είναι και το απότομο μοντάζ σε αρκετές στιγμές που μαγκώνει ακόμα περισσότερο τη ροή της ταινίας.
Αλλά είπαμε…οι χαμηλές προσδοκίες μας άφησαν τελικά με μια γλυκιά γεύση στο τέλος της ταινίας. Ατάκες του στυλ «Έχουμε δει μεγαλύτερες μπαρούφες», «Αν η σκηνοθεσία ήταν λίγο καλύτερη, θα ήταν ωραία ταινία», «Κρίμα να μην παίζει ένας πιο ταλαντούχος πρωταγωνιστής» αποτυπώνουν ανάγλυφα το feeling της παρέας!! Δεν θα σας της πρότεινα αλλά και να τη δείτε δε θα κόψετε φλέβα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24