16 Οκτ 2013

ΤΟ ΑΧΑΡΟ ΝΤΕΡΜΠΙ & ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΗΣ



  
Το πρώτο El Clasico της Ευρώπης ολοκληρώθηκε, μόλις την πρώτη αγωνιστική της Α1, με τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στον νταμπλούζο Ελλάδος Παναθηναϊκό.
   Το 55 – 45, τα 33 συνολικά λάθη και στο γεγονός ότι και οι 2 ομάδες ευστόχησαν σε 37 από τα 116 σουτ, που επιχείρησαν, δείχνει το προφανές ότι τα 2 αντίπαλα στρατόπεδα είναι ανέτοιμα και ότι χρόνο με το χρόνο θα βρούν τον ρυθμό τους και την ταυτότητα τους, με στόχο να παρουσιαστούν έτοιμα την εποχή που θα κριθούν οι τίτλοι.
  
Σε ένα κακός, ομολογουμένος, ποιοτικά παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν από τους πράσινους, έχοντας σε άσχημη μέρα τον αργηγό της, Βασίλη Σπανούλη, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν ουσιαστικά μόνος του χωρίς να έχει την ουσιαστική υποστήριξη των συμπαικτών του.
   Οι 2 αιώνιοι αντίπαλοι απάδειξαν και επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο τρόπο ότι και φέτος η άμυνα θα παίξει το δικό της καταλυτικό ρόλο για την διεκδίκηση όλων των τίτλων.
  
Πολλά συμπεράσματα δεν μπορούν να προκύψουν αυτήν την χρονική στιγμή, αλλά για το συγκεκριμένο αγώνα αξίζει όμως να σημειωθούν σημαντικά στοιχεία που έκριναν την αναμέτρηση.
   Αμυντικά οι πρωταθλητές Ευρώπης περιόρισαν την δημιουργηκότητα του Δημήτρη Διαμαντίδη με δυναμικά hedge out, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά, εκτός από τα pick nroll των πρασίνων και το παιχνίδι στο low post με τους Dunston, Simmons και Petway να αποτελούν, για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, το αντίδοτο απέναντι στους Lasme, Gist και Batiste, που ήταν όλοι τους σε κακή μέρα. Ένα στοιχείο στο οποίο, σίγουρα, για τους ερυθρόλευκους έλειπε στους περσινούς τελικούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστροφή του Βαγγέλη Μάντζαρη, από πολύμηνο τραυματισμό, είναι πέρα για πέρα σημαντική, καθώς είναι ο άνθρωπος που έδωσε την αμυντική ισορροπία που έλειπε στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων κουράζοντας κατά πολύ τον αρχηγό των πρασίνων.
  
Επιθετικά οι πρωταθλητές Ευρώπης χωρίς να παρουσιάζουν τους απαράιτητους αυτοματισμούς (λογικό αυτήν την χρονική περίοδο) κέρδισαν τον αγώνα χάρις στις ατομικές ενέργειες ορισμένων παικτών με πρώτο τον Lojeski, αποδεικνύοντας για πιο λόγο επιλέχθηκε στο λιμάνι, τον Κώστα Σλούκα να παίρνει, με μπασκετικό θράσσος, τον ρόλο του ηγέτη στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και τον Γιώργο Πρίντεζη, αξιοποιώντας τα γρήγορα πόδια πόδια που έχει.
   Στην αντίπερα όχθη οι νταμπλούχοι Ελλάδος περιόρισαν το επιθετικό transission του αντιπάλου τους, όπου αντιμετώπισαν με αποτελεσματικότητα τα pick nroll του Βασίλη Σπανούλη, κόβοντας τους διαδρόμους και θωρακίζοντας την ρακέτα τους χωρίς όμως να υπολογίσουν τους υπόλοιπους παίκτες των ερυθρολεύκων έχοντας ταυτόχρονα σημαντικά κενά στις περιστροφές της άμυνας (λογικό επίσης αυτήν την περίοδο). Για τους πράσινους αξίζει να σημειωθεί η αμυντική προσήλωση του Νίκου Παππά πάνω στον αρχηγό των ερυθρολέυκων, όπου θέλει να αποδείξει στον Αργύρη Πεδουλάκη, ότι έιναι έτοιμος για το επόμενο βήμα της καριέρας του.
  Επιθετικά οι πράσινοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ελεύθερα σουτ με πολλές συνεργασίες στο set παιχνίδι αλλά η αστοχία στο περιφερειακό σουτ ήταν παραπάνω από εμφανής όπως επίσης στο ότι οι πράσινοι παρουσίασαν αδυναμία στο low post, όπου υπήρξε πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων.
   Οι επόμενοι αγώνες που ακολουθούν θα είναι σίγουρα σημαντικοί όπου οι 2 αιώνιοι αντίπαλοι θα προσπαθήσουν να διαμορφώσουν την τελική τους ταυτότητα μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου. Μελλοντικά αξίζει να παρατηρηθεί ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης και οι νταμπλούχοι Ελλάδος διαθέτουν πλέον βάθος στο roster τους με το rotation της κάθε μία ομάδας να έχει την δυνατότητα να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερες λύσεις, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να κερδίζει σε χρόνο για την καλύτερη ενσωμάτωση των νέων παικτών στο σύνολο των ερυθρολέυκων και με τον Αργύρη Πεδουλάκη να καλέιτε να διαχειριστεί ένα δύσκολο έργο ως προς την κατανομή των ρόλων, καθώς πλέον διαθέτει 12 ισάξιους παίκτες.
   Μετά από όλα αυτά ακολουθεί με μεγάλη αγωνία η νέα Euroleague με τις ελληνικές μας ομάδες να θέλουν όχι μόνο να φτάσουν στο Final Four του Μιλάνου αλλά και να φτάσουν στο τέλος του δρόμου που είναι σαφέστατα η κατάκτηση του ιερού δισκοπότηρου της Ευρώπης.
Γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι.          

Ο ΜΠΑΣΚΕΤΟΦΙΛΟΣ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24