12 Ιαν 2013

Resident Evil Retribution (2012 – ελληνιστί «Resident Evil: Η τιμωρία)


Βαθμολογία 2,5 / 5 (λυπάμαι αλλά αντικειμενικά δεν πάει παραπάνω)

           


       Πειράζει που μου αρέσουν όλα τα Resident Evil??? Πειράζει που θεωρώ ότι η Milla Jovovich είναι κατάλληλη γι’ αυτόν τον ρόλο? Πειράζει που όταν διαπίστωσα (και από το τέλος της ταινίας αλλά και από διαδικτυακές πληροφορίες) ότι ίσως υπάρξει και έκτο RE χάρηκα? Και για να εξηγηθώ…δεν θεωρώ ότι η συγκεκριμένη ταινία (όπως και οι προηγούμενες) είναι αριστουργήματα. Άλλα όταν μία από τις εντονότερες παιδικές μου αναμνήσεις είναι ο τότε κολλητός μου και εγώ μπροστά σε μια τηλεόραση να παίζουμε με τις ώρες το videogame (το Link περιλαμβάνει πληροφορίες για τα παιχνίδια) τότε καταλαβαίνετε γιατί αυτός ο παροξυσμός!!!
            Σοβαρά τώρα…η ταινία αν αναλογιστούμε ότι είναι η πέμπτη στη σειρά, και αν θυμηθούμε και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις (Saw 1,2,3,4,5,…..23) νομίζω ότι είναι αρκετά καλή. Εντάξει, η υπόθεση έχει ξεχειλώσει και πλέον δε θυμίζει σε πολλά πράγματα το κλασικό παιχνίδι αλλά ο σκηνοθέτης Paul W.S. Anderson το παλεύει όσο δεν πάει. Δημιουργεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας εντυπωσιακές σκηνές (από τις καλύτερες θεωρώ ότι είναι οι τίτλοι αρχής) ενώ χρησιμοποιεί σε υπερβολικό βαθμό το slow motion που δίνει πάντως μια ιδιαίτερη ένταση στις σκηνές. Η υπόθεση ουσιαστικά είναι συνέχεια του προηγούμενου μέρους όπου η πρωταγωνίστρια AliceMilla φυσικά) βρίσκεται φυλακισμένη στις εγκαταστάσεις της Umbrella στη Ρωσία (υποβρύχιες παρακαλώ) και προσπαθεί με τη βοήθεια της Ada Wong (Bingbing Li) και μιας ομάδας πολεμιστών να δραπετεύσει προτού γίνουν όλοι τροφή για τα ψάρια (και τα υπερκινητικά ζόμπι). Στα κλου της ταινίας ήρωες προηγούμενων ταινιών της σειράς που είχαν πεθάνει και τώρα εμφανίζονται ως κλώνοι (respect στη Michelle Rodriguez).

     
  Εντυπωσιακά σκηνικά, καλοφτιαγμένες σκηνές μάχης, εξελιγμένοι κακοί (όπως οι δύο τύποι με τα τσεκούρια) και μια υπόθεση που έχει νόημα (ως κάποιο σημείο τουλάχιστον) στα θετικά της ταινίας. Σίγουρα η καλύτερη της σειράς μετά την πρώτη (που σχεδόν πάντα θεωρείται η καλύτερη) αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Μάλιστα αν δεν είσαι fan του παιχνιδιού μάλλον θα απογοητευτείς. Αν και δεν το είδα σε 3D νομίζω ότι αξίζει η εμπειρία και ανεβάζει ένα επίπεδο την ταινία. Στα αρνητικά, οι μέτριες ερμηνείες (δεν περιμένεις κάτι διαφορετικό άλλωστε), το απλό σενάριο χωρίς ανατροπές (ο σεναριογράφος θα μπορούσε να το είχε αποτυπώσει σε μία ή δύο σελίδες το πολύ) και γενικότερα η αίσθηση ότι όλο αυτό κάπου το έχεις ξαναδεί χωρίς να προσφέρει κάτι περισσότερο.
      Θα την πρότεινα μόνο σε όσους έχουν δει τα προηγούμενα και τα έχουν ανεχτεί απλά και μόνο για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη. Φυσικά στους fans του παιχνιδιού και γενικότερα των ταινιών ζόμπι (αν και τα ζόμπι δεν παίζουν μεγάλο ρόλο πλέον). Οι υπόλοιποι καλύτερα θα ήταν να την προσπεράσετε… και να επιλέξετε κάτι πιο συμβατικό!


ΥΓ: Στον αρχικό σχεδιασμό υπάρχει το πλάνο να γυριστούν ακόμα δύο συνέχειες αν και ελπίζω να το ολοκληρώσουν εν τέλει με μία.

1 σχόλιο:

  1. Ως fan των RE, θα 'βαζα ένα 3-3,5. Στην αρχή μου φαινόταν ψιλοαδιάφορη (εκτός από τους τίτλους αρχής) αλλά στη συνέχεια είδα ακριβώς αυτό που περίμενα. Ένα Resident Evil με τα όλα του. Τέλος, η Milla (η οποία όσο μεγαλώνει ομορφαίνει ή είναι ιδέα μου;) είναι φυσικά τέλεια για το συγκεκριμένο ρόλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

who is online

Ad24