19 Απρ 2012

Wrath of the Titans (ελληνιστί «Η Οργή των Τιτάνων»)

         Βαθμολογία: 3.5 / 5

            Η ώρα είναι 23:40 και μόλις κάθισα μπροστά στον υπολογιστή μου έχοντας γυρίσει από την προβολή των 21:30  (μάλλον των 21:40 με τις διαφημίσεις) της ταινίας «Wrath of the Titans». Τι δε σας κάθετε καλά σε αυτό?? Και για να σας βοηθήσω, απλά να σας πω ότι δεν μου ανήκει κάποιο ελικόπτερο, ούτε καν ο μαυροχαρχαλιασμένος Πήγασος (πρέπει να άρπαξε μάλλον από τις πολλές φωτιές στην ταινία). Μόλις 1,5 ώρα για μια ταινία- έπος (και καλά!). Anyway….
            Οι λάτρεις του είδους θα την λατρέψουν. Οι επιφυλακτικοί και οι τύποι «μας μαμήσανε την ιστορία» θα την μισήσουν. Η αλήθεια είναι ότι αν έχεις στο μυαλό σου ότι δεν πας να δεις ντοκυμαντέρ του National Geographic του οποίου την επιμέλεια να έχει ο Άδωνις, τότε θα περάσεις ευχάριστα την ώρα σου. Ο Περσέας (Sam Worthington) προσπαθεί ακόμα να ηρεμήσει μετά την μάχη με το Κράκεν αλλά δεν τον αφήνουν. Ένας προδομένος Δίας, ένας γερασμένος Ποσειδώνας, ένας μπερδεμένος Άδης αλλά πάνω απ’ όλα ένας λυσσασμένος από ζήλια και μίσος Άρης φέρνουν άνω κάτω όλο τον κόσμο (υπέργειο και υπόγειο). Η πιο ανθρώπινη υφή των Θεών σε σχέση με το πρώτο μέρος προσπαθεί να δώσει την εικόνα του ξεπεσμένου Δωδεκάθεου. Οι έχθρες μεταξύ τους οδηγούν στην απελευθέρωση του Κρόνου από τα Τάρταρα, ο οποίος απειλεί να μας κάψει αλλά ας είναι καλά ο Περσέας, ο οποίος με τη βοήθεια της Ανδρομέδας και του Αγήνωρα αναλαμβάνουν δράση! Fighting fire with fire ή αλλιώς ομοιοπαθητική! Η φωτιά παίζει πρωτεύοντα ρόλο χαρίζοντάς μας μερικές εκπληκτικές σκηνές όπως η τελευταία με τον Κρόνο, ο οποίος δίνει την εντύπωση ότι τεντώνεται γιατί έχει πιαστεί μετά από αιώνες στη φυλακή. Επίσης, τρομερές είναι και οι σκηνές στον μισοκατεστραμμένο ναό αλλά και στον λαβύρινθο που οδηγεί στα Τάρταρα. Γενικά μια ταινία γεννημένη για 3D!!! Αρκετά και τα αρνητικά βέβαια. Αρκετοί καρικατουρίστικοι χαρακτήρες που στόχο έχουν να δώσουν μια κωμική νότα στην ταινία και το καταφέρνουν εν μέρει. Όμως περιμένεις να δεις έναν Ήφαιστο που να μην πάσχει από μαλάκυνση και παλιμπαιδισμό (από εδώ η φιλενάδα μου   Βάγια η κουκουβάγια!!!) ή έναν Αγήνωρα, ο οποίος τη μια στιγμή νομίζεις ότι θα την πέσει στην Ανδρομέδα με την θρυλική ατάκα «How u doin?!?!?!» και την άλλη να είναι έτοιμος να αναλάβει χρέη πλανητάρχη! Τόσο αντιφατικός χαρακτήρας….!  Επίσης, αναφέρθηκε πριν το Δωδεκάθεο. Μετρούσα και ξαναμετρούσα αλλά δεν μου έβγαινε με τίποτα. Τέσσερις Θεοί, 2 ημίθεοι (ή καλύτερα 1,5) και μια αναφορά στην Αφροδίτη. Οι υπόλοιποι Θεοί???? Είχαν πάρει ρεπό???
            Η ταινία συνεχίζει την παράδοση των περιπετειών που στηρίζονται στην αρχαία ελληνική μυθολογία (300, Immortals κτλ). Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ αισθάνομαι και λίγο περήφανος που η ιστορία μας εμπνέει ακόμα. Και μια απορία. Γιατί να μην γυρίζονται αυτές οι ταινίες στην Ελλάδα? Δηλαδή η Τουρκία και η Μάλτα θυμίζουν πιο Ελλάδα από την Ελλάδα?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου