28 Νοε 2017

Lacuna Coil, Cellar Darling, Sinheresy @ Piraeus Academy, 19/11/2017



 Αν αναρωτιέστε τί κάνει μια συναυλία, εξαιρετική τότε έπρεπε να βρεθείτε στο Piraeus Academy, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Δυνατό headlining από Lacuna Coil (από όλες τις απόψεις...ενέργεια, μουσική, όρεξη), support bands που έχουν κάτι να μας πουν και δεν είναι εκεί απλά για να γεμίσουν τις ώρες αναμονής και ένα τρελαμένο κοινό που σταδιακά ζεσταινόταν για να φτάσει στην κορύφωση την κατάλληλη στιγμή.

Οι πόρτες άνοιξαν νωρίς οπότε γύρω στις 8 που καταφτάσαμε στο χώρο της συναυλίας ήδη υπήρχε κόσμος παραταγμένος είτε στα κάγκελα μπροστά, είτε στον πάγκο με το merchandise των συγκροτημάτων είτε γύρω από τα μπαρ. Η πρώτη ευχάριστη έκπληξη προέκυψε όταν αγοράζοντας ένα t-shirt του συγκροτήματος, απέκτησα ένα free pass για μια σύντομη γνωριμία με το συγκρότημα μετά το τέλος της συναυλίας. 50 όλοι κι όλοι οι τυχεροί οπότε η βραδιά ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο.
Γύρω στις 8:30 έκαναν την εμφάνισή τους στη σκηνή οι Sinheresy, ένα φρέσκο συγκρότημα που μετρά 8 χρόνια ζωής αφού δημιουργήθηκαν το 2009 στην Τριέστη της Ιταλίας. Με 2 ενδιαφέροντα άλμπουμς στις αποσκευές τους έδωσαν ότι είχαν στη σκηνή επί μισή περίπου ώρα. Πολύ καλή η γυναικεία παρουσία στα φωνητικά, Cecilia Petrini, κάπως αδύναμη η ανδρική φωνή του Stefano Sain. Δυνατός ήχος, ελαφρώς ακατέργαστος, θύμιζαν Lacuna Coil στα πρώτα τους βήματα, έκαναν ότι μπορούσαν για να προθερμάνουν το κοινό που πάντως δεν έδειξε ιδιαίτερο ενθουσιασμό αφού από τη μια απείχαμε ακόμα 2 σχεδόν ώρες από τους Lacuna Coil, από την άλλη η προσέλευση συνεχιζόταν οπότε το κοινό δεν ήταν απολύτως έτοιμο να αφοσιωθεί. 
Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, στη σκηνή ανέβηκαν οι Cellar Darling, που αποτελείται από πρώην μέλη  των ελβετών Eluveitie. Δημιουργήθηκαν το 2016 οπότε είναι στα πρώτα τους βήματα (με αυτή τη σύνθεση) αλλά έδειξαν πολύ πιο έτοιμοι από τους Sinheresy παρουσιάζοντας ένα show διαφορετικό. Μιλάμε για heavy rock με folk στοιχεία που ενισχύονται από την εκπληκτική φωνή της Anna Murphy αλλά και το ιδιαίτερο μουσικό όργανο hurdy-gurdy που έπαιζε επί σκηνής. Πολύ ευχάριστη έκπληξη και το καλύτερο lead in στους Lacuna Coil. Εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονός ότι αρκετοί από τους θεατές γνώριζαν πολλά από τα τραγούδια τους πράγμα που ενίσχυσε τον ενθουσιασμό και τη συμμετοχή του κοινού.

 Μετά τους Kamelot, o Metal Aviator βρέθηκε και στους Lacuna Coil...Our Truth!

Όλα αυτά βέβαια έπαψαν να έχουν σημασία όταν έκαναν την εμφάνισή τους στη σκηνή οι Lacuna Coil και ιδιαιτέρως η Christina Scabbia και ο Andrea Ferro. Οι Lacuna Coil απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά συγκροτήματα του είδους τους. Οι περίπου 1000 και κάτι θεατές παραληρούσαν σε κάθε τραγούδι και φυσικά το συγκρότημα τα έδωσε όλα. Εκπλητική ενέργεια από όλους (και εννοούμε όλους) που έδειχνε τον επαγγελματισμό του συγκροτήματος και την πραγματική θέλησή τους να ικανοποιήσουν το κοινό που είχε να τους απολαύσει αρκετά χρόνια. Εξίσου εκπληκτικό και το στήσιμο του show με τα σκηνικά να θυμίζουν σανατόριο και να παραπέμπουν στο σκληρό αλλά και μελωδικό ταυτόχρονα Delirium (το τελευταίο τους άλμπουμ). Ειδικά ο Ferro ώρες ώρες έλεγες ότι θα πηδήξει από τη σκηνή και θα αρχίσει να μας κυνηγάει με κανέναν μπαλτά...Με λίγα λόγια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ!!


Στο τέλος, και αφού βγήκαν οι απαραίτητες φωτογραφίες με τους Sinheresy και τους Cellar Darling που κυκλοφορούσαν άνετοι ανάμεσά μας, ήρθε η ώρα για τη σύντομη δυστυχώς (και χωρίς φωτογραφίες) γνωριμία με το συγκρότητα 20 περίπου λεπτά αφού τελείωσε η συναυλία. Ιδιαίτερα προστιτοί, χαμογελαστοί, αντάλλαξαν λίγες κουβέντες με όλους, έκαναν χειραψίες με όλους και φυσικά υπέγραψαν ότι τους βάλαμε μπροστά τους και έπιανε μελάνι!!!

Until next time in Greece (or elsewhere….!!!)

Nothing Stands in our way....ευγενική προσφορά από τον Metal Aviator
Setlist
Ultima Ratio
Spellbound
Die and Rise
Kill the light
Swamped
Blood, tears, dust
Ghost in the mist
Victims
My demons
Trip to darkness
Downfall
Enjoy the silence
Out truth
Delirium
Zombies
Nothing stand in our way
Encore
Naughty Christmas
Heaven's a lie
The House of Shame

1 σχόλιο:

who is online

Ad24