8 Μαρ 2014

I, Frankenstein (2014, ελληνιστί «Φρανκενστάιν»)



Βαθμολογία 2,5 / 5



Όταν η Μέρι Σέλλευ έγραφε ένα από τα αριστουργήματα της λογοτεχνίας, ένα από τα πιο γνωστά και πολυδιαβασμένα μυθιστορήματα, την ιστορία ενός επιστήμονα, του Βίκτωρ Φράνκενσταιν και του δημιουργήματός του από νεκρά ανθρώπινα μέλη, σίγουρα δεν θα φανταζόταν ότι ακόμα και σήμερα, σχεδόν 200 χρόνια μετά, το έργο της θα ενέπνεε ακόμα.
Κάπως έτσι λοιπόν ο Stuart Beattie, σκηνοθέτης και σεναριογράφος της εν λόγω ταινίας χρησιμοποιεί τον τρομακτικό ήρωα της Σέλλευ και τον τοποθετεί στο σήμερα μπλεγμένο στη μέση μιας αέναης μάχης μεταξύ των καλών Γκαργκόιλ και των κακών Δαιμόνων, οι οποίοι μάχονται εδώ και αιώνες για την τελική επικράτηση πάνω στη γη. 

Οι καλοί τον βλέπουν ως έναν πολύτιμο σύμμαχο και κυρίως ως μια οντότητα που είναι απαραίτητη στον εχθρό που επιθυμεί να δημιουργήσει μια στρατιά από τερατουργήματα. Ο Adam (όπως ονομάζεται το τέρας – Aaron Eckhart) κρατάει το κλειδί του μυστικού και θα γίνει το μήλον της έριδος. Αν σε όλα αυτά προσθέσετε και τη ρομαντική πλευρά της ταινίας (το τέρας έρχεται σε επαφή με την ανθρώπινη πλευρά του γνωρίζοντας την ωραία επιστήμονα Terra ή κατά κόσμον Yvonne Strahovski) τότε έχετε μια κλασική αμερικάνικη ταινία, γοτθικού στυλ (κάτι σαν το Underworld αλλά μακράν κατώτερό του).


Αν και κατακρεουργεί το αρχικό κόνσεπτ της Σέλλευ και απέχει παρασάγγας από την σκοτεινή ατμόσφαιρα και το απόλυτο συναίσθημα φόβου που δημιουργεί το βιβλίο (ίσως τα καταφέρνει καλύτερα από οποιαδήποτε ταινία), δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι είναι αρκετά διασκεδαστική. Μια καλογυρισμένη περιπέτεια με μερικά εντυπωσιακά εφέ ποτέ δεν αφήνει ασυγκίνητο τον θεατή. Βέβαια ο πήχης του Underworld είναι ψηλά αλλά διόλου μας ενοχλεί αυτό. Ικανοποιητικό ο Eckhart στο ρόλο του τέρατος, αδιάφορη αλλά όμορφη η Strahovski στο ρόλο της επιστημόνισσας, σταθερή αξία η Mirand Otto στο ρόλο των καλών Γκαργκόιλ και φυσικά εξαιρετικός ο Billy Nighy σε αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Τον κακό δαίμονα-βαμπίρ ή ότι άλλο θέλετε εσείς. Σίγουρα από τις πιο χαρακτηριστικές φάτσες κακών που από μόνο του ως asset βοηθάει να κλιμακώνεται η ένταση.

Εν ολίγοις, απλά μια καλή ταινία, σίγουρα καλύτερη από αρκετές από τις ταινίες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα αλλά μέχρι εκεί. Διασκεδαστική και σκοτεινή όπως πρέπει να είναι οι ταινίες του είδους!!!

1 σχόλιο:

  1. Greate post. Keep writing such kind of info on your blog.
    Im really impressed by your site.
    Hi there, You have performed an excellent job. I'll definitely digg it and in my view
    recommend to my friends. I'm sure they'll be
    benefited from this website.

    Take a look at my webpage heroes of dragon age cheats

    ΑπάντησηΔιαγραφή

who is online

Ad24