2 Ιαν 2014

Αποτελέσματα γκάλοπ για το αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο Pop Τραγούδι!!



Μπορεί να μην είχε την επιτυχία παλαιότερων γκάλοπ του blog μας, αλλά 38 φίλοι επέλεξαν το αγαπημένο τους χριστουγεννιάτικο τραγούδι, αυτό που μόλις το ακούσουν στο ραδιόφωνο, εκεί γύρω στις 5-10 Δεκεμβρίου, καταλαβαίνουν ότι έρχονται τα Χριστούγεννα!!
Οι απόψεις μοιρασμένες. Νικήτρια όμως, με 11 ψήφους και 28,95% ήταν η Mariah Carey με το “All I want for Christmas is you”. Αναλυτικά τα είπαμε στην προηγούμενη ανάρτηση που ανακοίνωνε το γκάλοπ. Κλασικό ποπ κομμάτι από μια κλασική ποπ σταρ των τελευταίων 20-30 ετών. Χαρούμενη μελωδία, λιτή και απέριττη η απαίτηση της Mariah αφού δεν θέλει πλούσια δώρα παρά μόνο το μωρό της. Τι καλύτερο άλλωστε από ερωτευμένα Χριστούγεννα??
Δεύτερο στις επιλογές με 9 ψήφους το “Santa Baby” της Eartha Kitt, το παλαιότερο των 6 επιλογών. Πιο τσαχπίνικο και παιχνιδιάρικο και σαφώς πιο πλουσιοπάροχο όσον αφορά τις απαιτήσεις της τραγουδίστριας. Όσο για το τρίτο με 8 ψήφους, το “Last Christmas” των Wham δε νομίζω ότι χρειάζεται να πω πολλά. Από τα πιο αγαπημένα αλλά και πιο πολυτραγουδημένα άσματα, οπότε νισάφι…θέλουμε και κάτι διαφορετικό!!
Ο John Lennon με το αντιπολεμικό του τραγούδι ήρθε τέταρτος με 5 ψήφους αφού μάλλον οι περισσότεροι που γνωρίζουν το τραγούδι δεν το κατατάσσουν τόσο στα χριστουγεννιάτικα άσματα αλλά στο γενικότερο αντιπολεμικό και φιλειρηνικό ρεπερτόριο του Lennon. “Rocking around the Christmas Tree” τραγούδησαν 3 φίλοι μας και μόλις 1 μας ευχήθηκαν “Feliz Navidad”. Τέλος, ένας μερακλής ψήφισε ως αγαπημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι το “Merry Christmas Everyone” του ShakinStevens από το 1985. Εξίσου κλασικό, με αμιγώς χριστουγεννιάτικο ήχο και χαρούμενη διάθεση.
Ότι και να λένε πάντως, εμείς τα αγαπάμε όλα και ας έχουμε βαρεθεί να τα ακούμε!! Θα συνεχίσουμε όμως να τα ακούμε γιατί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των Χριστουγέννων και της γιορταστικής ατμόσφαιρας. Και ως bonus… απολαύστε τον Stevens (άλλωστε ακόμα είμαστε σε χριστουγεννιάτικο mood)!!!



1 σχόλιο:

who is online

Ad24