31 Ιαν 2013

And the Oscar Goes to.......





..LINCOLN (με οριακή νίκη). Αναμενόμενο?? Μάλλον. Δίκαιο?? Πολύ πιθανό (θεωρείται όντως από τις καλύτερες ταινίες της προηγούμενης χρονιάς). Θα βγούμε αληθινοί?? Θα δείξει....
    Από τους 49 συνολικά φίλους του blog που συμμετείχαν στην ψηφοφορία μας (δεν είναι και άσχημα για αρχή!!), οι 14 (ποσοστό 29%) θεωρούν ότι το Lincoln θα αναδειχθεί η καλύτερη ταινία της χρονιάς λαμβάνοντας το σημαντικότερο OSCAR της βραδιάς. Από κοντά και το Argo (ίσως η πιο πολυδιαφημισμένη ταινία, στην Ελλάδα τουλάχιστον) που πήρε 13 ψήφους (ποσοστό 27%). Αναλυτικά τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Lincoln
14 (29%)
Argo
13 (27%)
Django Unchained
6 (12%)
Amour
5 (10%)
Les Misérables
5 (10%)
Life of Pi
4 (8%)
Beasts of the Southern Wild
1 (2%)
Zero Dark Thirty
1 (2%)
Silver Linings Playbook    
0 (0%)


Tρίτη ταινία αναδείχθηκε το Django Unchained λόγω των ένθερμων θαυμαστών του Tarantino αλλά και του Di Caprio με 6 ψήφους και ποσοστό 12%. Μία ψήφο λιγότερη πήρε τόσο το συγκινητικό Amour όσο και το χορευτικό Les Miserable (το γεγονός ότι είναι Musical μάλλον του κόβει πόντους αν και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος γι’ αυτό). Το «δύσκολο» Life of Pi του τολμηρού και πάντα πρωτοπόρου Ang Lee ψηφίστηκε από 4 αναγνώστες του Blog (ποσοστό 8%) ενώ μόλις μία ψήφο πήραν το Beasts of the Southern Wild (σχετικά άγνωστη ταινία ακόμα στο ελληνικό κοινό) και το Zero Dark Thirty (χάνει πόντους λόγω των ψιθύρων για διαρροή εμπιστευτικών και απόρρητων πληροφοριών από τη CIA αλλά και λόγω του ιδιαίτερου θέματός του). Τέλος, το Silver Linings Playbook παρότι παίζει για άλλα OSCAR (π.χ. A' Γυναικείου) δεν θεωρείται πιθανό να αναδειχθεί σε αυτήν την κατηγορία και αυτό αποτυπώνεται και στη δική μας ψηφοφορία.
            Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και θα επανέλθουμε τις επόμενες ημέρες με περισσότερες ψηφοφορίες για τα OSCAR (άλλωστε είμαστε κυρίως κινηματογραφικό blog). Η βραδιά των OSCAR αργεί (24 Φεβρουαρίου) οπότε υπάρχουν ακόμα περιθώρια για προβλέψεις!!!!

ΥΓ: Περιμένουμε τα σχόλιά σας!!!!

























2 σχόλια:

  1. Λογικά οι Αμερικάνοι θα βγάλουν τον Lincoln. Πρέπει πάντως να είναι καλή η ταινία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναμενόμενα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Θα είναι μεγάλη έκπληξη αν τελικά δεν κερδίσει το "Lincoln"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

who is online

Ad24